Bedrijfsveerkracht in 2024: Optimisme hersteld en prestaties verbeterd


Na een periode van ongekende uitdagingen lijkt het optimisme onder bedrijven weer terug te keren. In 2024 rapporteren leiders en experts dat organisaties niet alleen beter zijn voorbereid op onvoorziene economische of geopolitieke veranderingen, maar ook dat hun prestaties de verwachtingen overtreffen. Maar wat heeft deze kentering teweeggebracht, en hoe is deze veerkracht nauw verbonden met de toekomstvisie van ondernemingen?

Een Tandje Hoger in Bedrijfsprestaties

Het 'State of Design & Make 2024'-rapport belicht een interessante ontwikkeling. Waar in 2023 veel bedrijfsleiders nog een gevoel van onzekerheid ervaarden, gedreven door globale pandemieën, geopolitieke onrust en economische instabiliteit, ziet 2024 er veelbelovend uit. Maar liefst 72% van de leiders geeft aan dat hun bedrijf de verwachtingen het voorgaande jaar heeft overtroffen - een significante sprong van 14 punten in vergelijking met het jaar ervoor. Slechts 7% zegt dat hun bedrijf de veranderingsgraad in hun industrie niet bijhoudt, een daling ten opzichte van de 11% een jaar eerder.

Verbinding Tussen Resilience en Voorbereidheid

Het rapport maakt een heldere koppeling: hoe meer stappen een bedrijf onderneemt om de veerkracht te vergroten, zoals het plannen van nieuwe aanbiedingen, het betreden van nieuwe markten, het vergroten van de wendbaarheid en het diversifiëren van toeleveringsketens, des te meer vertrouwen hebben hun leiders in de toekomst. Deze proactieve houding vormt de kern van de huidige bedrijfsveerkracht.

Regionale Inzichten: Een Wereldwijd Perspectief

Van AMER tot APAC, het vertrouwen dat bedrijven hebben in hun aanpassingsvermogen aan onvoorziene veranderingen loopt uiteen. In de VS en Australië is dit vertrouwen bijvoorbeeld sterk te noemen, terwijl landen als India en Brazilië een minder veerkrachtige positie innemen.

Sector specifieke veerkracht

AECO en D&M sectoren

Binnen de 'Architecture, Engineering, Construction, and Operations' (AECO) en 'Design & Manufacturing' (D&M) sectoren, zien we eenzelfde positieve trend. Bedrijven in deze sectoren hebben geleerd uit de moeilijkheden van het verleden en zetten nu in op digitale transformatie en wendbaarheid. Dit is terug te zien in het zelfvertrouwen van bedrijven over hun voorbereiding op toekomstige veranderingen.

Media & Entertainment

De M&E-sector toonde zich onverschrokken met een opmerkelijke 90% van de bedrijven die gelooft goed voorbereid te zijn op veranderingen. Dit optimisme wordt gedreven door een heropleving van de bioscoopindustrie en een adaptieve houding ten aanzien van streamingdiensten en andere innovaties.

Verschillende stemmen, eenduidige echo

De stemmen uit het rapport zijn divers maar de boodschap is uniform: veerkracht komt niet uit stilstand, maar uit beweging, innovatie en het omarmen van verandering. Het zijn ondernemingen die risico's effectief afdekken, hun aanbod diversifiëren en digitalisering omarmen, die niet alleen overleven, maar floreren.

Lessen voor bedrijfsleiders

Bedrijfsleiders kunnen uit deze inzichten concluderen dat veerkracht geen passieve kwaliteit is; het vereist actie en aanpassingsvermogen. In een tijdperk waarin de enige constante verandering is, is de bereidheid om te innoveren en te adaptéren van cruciaal belang.

Het rapport 'State of Design & Make 2024' biedt bedrijfsleiders en experts een waardevolle kijk op de status van bedrijfsveerkracht in verschillende sectoren. Wil je meer inzichten? Raadpleeg het volledige rapport hier.

Tot slot

Terwijl de zon opkomt na een stormachtige periode, bewijst bedrijfsveerkracht zijn onmisbare waarde. Organisaties die leren, aanpassen en transformeren, zijn niet alleen beter voorbereid op de toekomst, maar zetten ook de standaard voor wat het betekent om te overleven en te gedijen in het moderne zakenlandschap. Het is deze veerkracht die ons niet alleen door de storm helpt te navigeren, maar ons ook in staat stelt om daarna met hernieuwde kracht vooruit te gaan.

Image description

Gratis Lunch & Learn "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google” | UP-TO-DATE Events

Dit evenement biedt inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en onze toepassingen van AI in deze gebieden. Deelnemers krijgen de kans om te leren van UP-TO-DATE WebDesign en inzichten te verwerven in hoe AI kan bijdragen aan effectievere en efficiëntere online aanwezigheid.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak