Google voegt optie toe om 'reminder-advertenties' uit te zetten

Google zegt dat het met hun ads meer dan 90% van alle internetgebruikers wereldwijd bereikt

Je hebt het zelf ook al ervaren: Je bekijkt een product op een webshop en je word vervolgens dagen- (en soms weken) lang online achtervolgd door advertenties van dat product. De bedoeling van deze 'Adsense' is je alsnog te overtuigen om dat product te kopen. Google biedt binnenkort de optie om deze 'reminder-advertenties' niet meer te tonen.

Door ons meer controle te geven over de advertenties die we te zien krijgen toont Google dat het zich inzet voor privacy en transparantie, zonder al te veel in te moeten boeten op de omzet uit die advertenties. Volgens professor marketing Scott Galloway van New York University's Stern School of Business :


"Reminder-ads zorgen voor een groot aantal "creepy" momenten online. Door de consument de kans te geven hier zelf iets aan te doen schudt Google een beetje dat Big Brother imago van zich af. Consumenten zijn lui en slechts een kleine hoeveelheid zal de inspanning leveren om deze verandering toe te passen."

Stel jij je toch vragen over de sporen die je achterlaat op het internet? Check dan zeker onze 10 praktische tips om je privacy beter onder controle te krijgen.

Er komt binnenkort dus een optie in de instellingen voor Google Ads om de reminder-advertenties niet langer te zien. Als gebruikers zich ergeren aan een bepaalde 'reminder-advertentie' kunnen ze die daar uitzetten en zal hij niet meer verschijnen.

Daarnaast zal Google instellingen voor "Mute This Ad", een functie die een advertentie niet meer toont als gebruikers dat aangeven, synchroniseren tussen apparaten die ingesteld zijn met hetzelfde Google-account. Wie dus op mobiel op "Mute This Ad" klikt bij een advertentie, zal hem in de browser op de desktop ook niet meer zien. De instellingen moeten gebruikers meer controle geven over welke advertenties de zoekgigant hen laat zien.

De opties zullen binnenkort werken. Dat is nu nog niet het geval.

Zelf weten hoe je als ondernemer eenvoudig veel beter gezien en gevonden kan worden online?


Schrijf je dan in voor één van onze gratis Google & Tesla seminars.  Bekijk hier de feedback van andere deelnemers.Nog enkele linken naar nuttige artikels. Hier kan je een overzicht vinden van al onze artikels.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak