9 gratis apps & tips die je zomer nog beter zullen maken


Op deze warme dagen en zwoele zomeravonden denk ik maar één ding: genieten! Genieten van het weer, van een lekker drankje, een goed boek of van een gezellige reis met vrienden of familie. En dat liefst zo gemakkelijk en zorgeloos mogelijk. Want tijdens zo'n zalige dag wil ik mijn tijd niet verdoen aan het zoeken naar een goed restaurant, bezienswaardigheden of erger nog: in de file. Zo kwam ik op het idee om enkele handige apps te zoeken die me helpen om die leuke dag nog beter te maken. Ik deel graag met jullie deze 9 tips & apps die mij al vaak tijd en ergernissen hebben bespaard.

1 Stel je GPS / Navigatie in op snelste route voor je met de auto vertrekt 
Vertrek je binnenkort met de auto op vakantie? Stel je GPS dan in voor je vertrekt, anders zou je wel eens in de problemen kunnen komen.

Standaard staan de meeste GPS-systemen ingesteld op de kortste route. Iets wat niet slecht is als je in West-Europa op vakantie gaat. Ga je al wat verder naar het Zuiden of het Oosten, kan het best zijn dat de kortste route ook de meest gevaarlijke is. Stel hem daarom in op 'snelste route' om veilig op je bestemming aan te komen.

2 Snapseed


Snapseed is een fotobewerkingsapp die ik vaak genbruik! Creëer Instagram-waardige foto's, zowel verticaal als horizontaal, en met een waaier aan mogelijkheden. Met Snapseed kun je nog gedetailleerder bewerken dan met bijvoorbeeld VSCO of Instagram.
Download Snapseed voor iPhone
Download Snapseed voor Android

3 Google Maps voor accurate wegen


De wegenkaarten van Google Maps zijn bijna altijd up-to-date dankzij een grote community van Google gebruikers die continu aanpassingen en fouten doorsturen naar het systeem. Bovendien heeft Maps een hele hoop ingebouwde functies die van pas komen als ik onderweg ben. Heel wat meer voordelen ten opzichte van je ingebouwde GPS of je TomTom dus.

Ondertussen werkt Google Maps voor sommige gebruikers ook al in augmented reality. Deze video heb ik een paar weken geleden gemaakt terwijl ik in Bulgarije zat.

Download hier voor iPhone
Download hier voor Android

4 Google Trips 

"Meer zien, minder plannen" is de boodschap van Google met de lancering van Google Trips. Uit een onderzoek van Good Think Study bleek dat voor 74% van de ondervraagde reizigers vooral het plannen en het uitzoeken van de verschillende details als het meest stressvolle aspect wordt ervaren van de hele reis. Met Google Trips heb je een persoonlijke tourgids op zak. Alle info is zelfs offline beschikbaar door op download te klikken, inclusief je Google Maps! 

UPDATE: De app werd afgesloten op 5 augustus 2019. Dezelfde functionaliteit voor reisplanning blijft beschikbaar op http://google.com/travel. 

5 Google Translate

De Google Translate app is mijn persoonlijke vertaler op vakantie en kan ondertussen 103 talen vertalen van gesproken, geschreven of gefotografeerde teksten. Een musthave voor iedereen die op reis gaat naar een anderstalig land. Vergeet dus de pocketwoordenboeken, download de app en je begrijpt elke taal! 

Download hier voor iPhone
Download hier voor Android


6 Google Photos 
Ik wil een foto of een video maken en ik krijg de melding dat mijn geheugen het niet met me eens is. Of als ik thuis kom en al mijn foto's nog door moet nemen en in de juiste mapjes te steken, maar daar eigenlijk zelf (zeg maar nooit) aan toe kom. En waar laat ik ze dan? Op mijn computer? Of op een externe harde schijf? Die blijven ook niet voor altijd werken en het zou jammer zijn als die foto's ooit verdwijnen. 

Met Google Photos ben ik van dat hele gedoe verlost. Mijn foto's en video's worden (via Wifi) GRATIS en onbeperkt gesynchroniseerd tussen al mijn toestellen en Google. Google indexeert ze automatisch zodat ik later op trefwoorden zoals "strand", "palmboom" of "hond" kan zoeken. Mijn foto's beheren is nog nooit zo vlot gegaan. Een aanrader voor iedereen. 

Download hier voor iPhone
Download hier voor Android

7 Google Streetview


SVapp (1).png


Om zeker te zijn dat mijn hotel in een mooie buurt ligt vertrouwde ik vroeger op mijn reisbureau en de online reviews van het hotel. Dat hoeft nu niet meer sinds ik eenvoudig op voorhand een kijkje kan nemen in de buurt van het hotel of vakantiebestemming door Google Streetview te gebruiken.

Met Google Street View verken je de mooiste plekken van de wereld, ontdek je de wonderen van de natuur en loop je binnen bij musea, stadions, restaurants en winkels. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Bovendien kan je met de app zelf 360° foto's maken zodat je nooit meer vergeet hoe het daar was. Met een toestel zoals de Insta360One kan je met één druk op de knop 360° foto's nemen en toevoegen aan Street View.

Hier zie je een voorbeeld van een 360° beeld die ik heb genomen tijdens onze trip naar Disneyland:Download hier voor iPhone
Download hier voor Android

8 Google Assistant


Met Google assistant heb je de kracht en kennis van Google in een artificieel intelligente chatbot binnen handbereik. De app is ronduit revolutionair! Beschouw het als je persoonlijke virtuele assistent. 

Stel gewoon de vragen die je hebt zoals "I want to take the bus to .." of "I'm looking for a great Italian restaurant" of "I'm looking for something to do nearby". Door in de eerste plaats te vragen "What can you do?" krijg je een mooi overzicht van de mogelijkheden van deze app. Helaas is dit momenteel enkel nog in het Engels beschikbaar, maar het toont wel al de kracht van artificiële intelligentie. 

Download hier voor iPhone

9 Vraag het aan Siri 

Siri is voor Apple wat Google Assistant is voor Android: een virtuele assistent. Siri beantwoordt al mijn vragen, in binnen- én buitenland! Geen geknoei meer met handen vol zonnecrème, zeg gewoon "Hey Siri" met jouw vraag en je bent klaar! Zet Siri aan in de instellingen en probeer de volgende vragen nu of op je vakantiebestemming eens uit:En zo zijn er nog eindeloos veel combinaties van spraakcommando's om uit te proberen. Bekijk hier een overzicht van de 51 handigste spraakcommando's.

Zijn er nog handige apps om aan deze lijst toe te voegen? Laat het me dan zeker weten en ik het toe. We wensen iedereen alvast een hele leuke zomer toe! 

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak