Google+ stopt definitief: Wat zijn de gevolgen voor uw bedrijf?

Google heeft in maart de privégegevens van zo'n 500.000 Google+ gebruikers per ongeluk gelekt en heeft dit tot vandaag verzwegen. Zij waren (terecht) bang dat dit zou leiden tot een gerechtelijk onderzoek en reputatieschade. Het gaat in de praktijk om basisgegevens zoals geslacht, leeftijd en geloofsovertuigingen. Persoonlijke foto's, posts en video's werden niet aan derden gelekt. Aangezien dit op precies hetzelfde moment plaatsvond als het Facebook & Cambridge schandaal, hebben zij er dus voor gekozen om dit niet bekend te maken. Lees het hele verhaal in dit artikel van de Wallstreet Journal, die de bal aan het rollen brachten. Google heeft in een officiële reactie laten weten dat het de komende 10 maanden alle activiteiten van Google+ voor consumenten af zal bouwen & dat ze ondertussen actie hebben ondernomen om persoonlijke informatie beter te beschermen. Je kan hier een beveiligingscheck doen van je account. Tot zover de officiële verklaring.

Maar laten we eerlijk zijn.. Google+ heeft nooit succes gekend bij het grote publiek. Het is er in de verste verte niet in geslaagd om Facebook van de troon te stoten. Twitter en LinkedIN hoefden zich ook nooit zorgen te maken: amper 5% van de gebruikers kwam regelmatig een kijkje nemen op hun Google+ account. Als bedrijf was het vooral belangrijk om Google+ in orde te hebben en regelmatig iets te delen, aangezien het een invloed had op je resultaten in de ranking van Google. Maar de kans dat iemand het gedeelde nieuws zou zien op Google+ was klein.

Daarom heeft Google de voorbije jaren steeds meer Google+ functionaliteiten ondergebracht in diensten zoals 'Google My Business'. Een recente toevoeging hiervan is dat je zelf nieuwsberichten kan delen op je 'Google mijn bedrijf'. Belangrijk om te weten -en te doen- want de kans dat iemand die je bedrijf Googled en je website opent om je laatste nieuws te bekijken wordt steeds kleiner. Als iemand je zoekt via Google heb je op deze manier een grote kans dat je laatste nieuws rechtstreeks in de zoekresultaten bekeken wordt. Denk aan belangrijk nieuws, jobs, klanten in de kijker etc. 


Het einde van Google+ wil overigens niet zeggen dat je al je informatie verliest. Alle andere diensten van Google zoals Google foto's, inclusief hun inhoud,  blijven gewoon bestaan. Google zal de komende maanden via Google+ laten weten hoe je het beste data, zoals posts, kan bewaren. `

Hoe dan ook is dit geen goed nieuws voor Google en hun moederbedrijf Alfabet. De nieuwe GDPR privacywetgeving stelt dat Google binnen 72 uur het datalek bekend had moeten maken. Er dreigt hen nu een boete van 2% van hun jaaromzet boven het hoofd te hangen.. Iets waar een Europese taskforce zich ongetwijfeld de komende maanden over zal buigen. 

Belangrijk voor al onze klanten: nieuwe berichten op jullie Smart-Site of Smart-Blogs worden niet alleen automatisch gepubliceerd op al jullie social media (ook Google+ zolang die blijft bestaan) en via geautomatiseerde nieuwsbrieven verzonden. We kunnen we nu ook automatisch jullie nieuwe berichten posten op Google mijn bedrijf. Dat wil zeggen dat het laatste nieuws, jobs, events enz rechts van de zoekresultaten verschijnt zoals we in bovenstaande afbeelding tonen. Een enorme stap die ons nog beter helpt om een groot publiek online te bereiken. Bekijk het hier via Google zelf.

Uitnodiging GRATIS ontbijtseminar 


Goed gezien en gevonden worden online is een actueel thema waar veel ondernemers graag in vooruit willen. Alleen lijkt dat vaak een kostelijk, technisch en tijdrovend verhaal. Bovendien verandert het online landschap zo snel dat het steeds moeilijker wordt om in te zetten op de juiste dingen die hun waarde nog lang zullen opbrengen. 

Tijdens onze gratis ontbijtseminars maakt u kennis met de belangrijkste Google diensten en social media kanalen die u zullen helpen om voor lange tijd een breed publiek te bereiken met uw boodschap. We tonen wat de toekomst van het internet voor u in petto heeft en hoe u nu in kan zetten op de juiste tools en apps om klaar te zijn voor die toekomst. Tot slot tonen we hoe u met behulp van een Smart-Site of een Smart-Blog al deze diensten en social media automatisch en eenvoudig aan het werk kan zetten voor u.

De topics van dit seminar: Google diensten, uw bedrijf online, uw concurrentie online, uw publiek online, de belangrijkste social media, de handigste apps, augmented & virtual reality en virtual assistants. 

Bent u toe aan een nieuwe website of zoekt u een manier om met uw bestaande website of webshop eenvoudig en betaalbaar een groot publiek online te bereiken? Dan zal u deze sessie ongetwijfeld interessant vinden. 

U bent welkom op 30 oktober of 8 november van 07:30 tot 10:00 in onze kantoren te Hasselt. 


Lees hier de Google-reviews die we in het verleden kregen over onze seminars, dienstverlening en strategie. Klik op de afbeelding om ze allemaal te lezen:


Bekijk hier enkele getuigenissen van klanten uit verschillende sectoren die met onze hulp een groot publiek weten te bereiken:Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak