Wat gebeurt er met mijn social media accounts als ik er niet meer ben?


Afgelopen donderdag herdachten we onze dierbare overledenen. We bezochten het graf, brandden een kaars of eerden de persoon in kwestie op een andere manier. Maar wat gebeurt er online als je er niet meer bent? Hoe zorg je ervoor dat jouw laatste wens de wereld bereikt? En hoe worden jouw accounts dan beheerd? Hieronder volgt informatie over verschillende social media accounts en wat ermee gebeurt nadat iemand overlijdt.

Hoe gaan sociale media om met de accounts van overledenen? 

Facebook

Via Facebook kun je een 'oud contact' toevoegen: iemand die voor jouw account zorgt nadat je overlijdt. Daarnaast is het mogelijk om accounts te sluiten of te 'herdenken', zodat bepaalde functies, zoals verjaardagsherinneringen, niet langer verschijnen. Dat kan door Facebook om toegang te vragen tot een deel van de inhoud van het account. Nog een optie is het permanent verwijderen van het account. Daarvoor heb je de inloggegevens van de overledene nodig.

 Hoe voeg ik een oud contact toe? 

  1. Ga naar de algemene instelling van jouw account
  2. Selecteer 'instellingen' 
  3. Klik op 'account beheren'. 
  4. Voer de naam van een vriend in en klik op 'toevoegen'. 
  5. Als je die persoon wilt laten weten dat ze een oud contact hebben, klik je op 'Verzenden'. 

Twitter

Twitter sluit accounts van de overledene via een privacyformulier. Dit gebeurt enkel op verzoek van familieleden. Als de familieleden dat niet doen, blijft het account na overlijden bestaan. 

Instagram

Als je een Instagram-account ziet van die overleden is, kan dit gemeld worden op Instagram for memoriam. Om het account te melden, moet contact worden opgenomen met het Helpcentrum van Instagram en moet er een bewijs van overlijden worden verstrekt via een overlijdensbericht of nieuwsartikel. Alleen directe familieleden kunnen verzoeken dat het account wordt verwijderd. 

Tips en apps

If I die 

Via de website ifidie kun je een video maken of een bericht schrijven dat, na overlijden, wordt gepubliceerd via jouw social media kanalen. Zo kun je jouw laatste woorden met de wereld delen.


Wachtwoorden achterlaten 

Als je niet wilt dat jouw volgers updates ontvangen van bijvoorbeeld een jubileum of verjaardag, kun je jouw wachtwoorden van verschillende social media achterlaten of al delen met jouw partner of een familielid. Dit kan je gemakkelijk doen via Google Keep, Apple notities of bijvoorbeeld een gedeelde e-mail.

Gmail

Met de functie "Inactief Accountbeheer" kun je een bepaalde tijd (3, 6 of 9 maanden) instellen waarop Google moet wachten voordat je inactief bent. Een maand voor die deadline stuurt Google een e-mail of een sms. Als je tegen die tijd nog steeds niet hebt gereageerd, zal Google jouw 'vertrouwde contacten' op de hoogte stellen (je kunt er 10 toevoegen) en jouw gegevens met die contacten delen als je daarvoor hebt gekozen. 
Zo schakel je de Actieve Accountbeheerder in: ga naar www.google.com/settings/account/inactive en klik op 'instellen'.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak