Maak deze vakantie tijd om te bloggen


Bloggen, vloggen, influencen, ... zijn trending anno 2019. Het zijn zelfs geen woorden van dit jaar, ze bestaan al veel langer. Waarom zijn ze nu dan nog altijd zo hot? Kijk eens om je heen: hoeveel mensen hebben hun smartphone vast? Waar zijn ze naar op zoek?


Op weg naar je werk, word je overspoeld door advertenties: leuke radiojingles, flashy billboards, in je krant, op Facebook,... Wist je dat je slechts twee van deze advertenties onthoudt? Niet meer dan twee uit deze veelvuldigheid aan reclame. Een bedrijf dient een zeer goede marketingafdeling te hebben of een gerenommeerd reclamebureau in te huren om deel uit te maken van één van deze twee advertenties.

Dit in tegenstelling tot alle mensen die moeiteloos de verhalen uit “Topdokters”, “Down the Road” en “Komen te gaan” kunnen navertellen. Zelfs tot weken na de uitzending: ze ontdekken iets tijdens deze programma's. Ze voelen de passie en emotie. Dit maakt dat ze dit onthouden en delen. Ook de reden waarom Temptation Island dit jaar minder presteerde: er was geen verhaal, geen plot, geen emotie.

Gooi het daarom over een andere, betere en zelfs goedkopere boeg: Vertel jouw verhaal via een blog. Vertel jouw verhaal aan je doelpubliek. Deel met hen waarom je doet wat je doet (lees zeker ook eens Start with why van Simon Sinek), wat jij wilt betekenen voor hen en hoe je dit doet. Bijvoorbeeld: je verkoopt geen ramen, maar je verkoopt meer verbinding met de natuur. Jouw verhaal rechtstreeks overbrengen aan je consumenten, dat blijft mensen bij.

Bloggen is immers storytelling. Storytelling is een key-element om de groei van je bedrijf te verzekeren. En het beste nieuws: het kan via zo veel kanalen. Schrijf je blog op je website en deel het vervolgens via alle media: Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram, ... Alle wegen leiden dan naar jouw website, jouw digitaal visitekaartje.

Lees hier hoe je beter kan scoren met jouw blog.

Credits: Jolien Bonnyns

Ontdek de nieuwe generatie Smart-Sites

Beter scoren online?

​​​​​​​Wij helpen u  graag verder.