Google lanceert Shoppable Ads


Google heeft een nieuwe manier van online shopping aangekondigd: Shoppable Ads. Natuurlijk was het al mogelijk om via Google Images te adverteren en te winkelen, maar de advertenties verschenen boven de andere afbeeldingen, waardoor het meteen duidelijk was dat het om advertenties ging. Dat gaat binnenkort dus veranderen.

Online shoppen via Google Images 

Shoppable Ads bestaan al een tijdje. Alleen stonden die advertenties boven de echte zoekresultaten, wat meteen duidelijk maakt dat het om een advertentie gaat. De nieuwe Shoppable Ads komen tussen de andere zoekresultaten te staan, wat ervoor zorgt dat ze gewoon lijken op een organisch resultaat, wat de geloofwaardigheid verhoogt.

Google volgt het voorbeeld van Pinterest en Instagram binnen Google Afbeeldingen.

Het surfgedrag van de consument is aan het veranderen. Vroeger lag de focus op teksten, vandaag zijn foto’s en video’s ontzettend belangrijk geworden. Kijk maar naar de komst van kanalen zoals Pinterest en Instagram. Met visuele content worden nieuwe ideeën opgedaan en start de zoektocht naar een nieuw product.

Google rolls out video for Showcase Shopping ads, shoppable images ...


Introductie Shoppable Ads

Volgens een recente studie van Google ontdekken de meeste consumenten een nieuw merk of product online. En dat wil dus zeggen dat je op meerdere toestellen, kanalen, social media en Google diensten actief moet zijn met je producten om die consumenten te bereiken. En dat gaat dus veel verder dan de zoekmachine.

Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat de consument de zoektocht naar een product of merk steeds vaker start via Google Afbeeldingen, YouTube en Google Shopping. Zorg er dus voor dat je producten en advertenties op meerdere kanalen tegelijk getoond en gepromoot worden.

85% van de online shoppers geeft aan dat ze binnen de 24 uur actie zullen ondernemen na het ontdekken van een nieuw product. Je moet er dus voor zorgen dat je binnen die 24 uur meermaals die consument opnieuw bereikt. Zo verhoog je je kansen om een klant te overtuigen aanzienlijk.

Dit is voor Google dé reden om te investeren in het beschikbaar maken van shopping-advertenties binnen Google Afbeeldingen. Op dit moment worden shoppable advertenties binnen Google Afbeeldingen al getest in Amerika. De testen vinden plaats met een klein percentage van het verkeer en met geselecteerde verkopers. Kortom, naast Shopping Advertenties binnen Google afbeeldingen, komt ook de mogelijkheid om met Shoppable Ads te werken.

Hoe werkt het?

Via Google Afbeeldingen is het al mogelijk om te adverteren met Shopping Ads. Deze advertenties verschijnen boven de zoekresultaten. Met Shoppable Ads gaat Google een stap verder.

Shoppable Ads zijn afbeeldingen die als gesponsord bericht tussen de zoekresultaten komen te staan. Deze advertenties bieden de mogelijkheid om producten op de afbeelding uit te lichten. Op een afbeelding komen labels die een naam, de prijs of USP van een product weergeven. Deze labels worden alleen zichtbaar als hier overheen wordt bewogen met de muis. Door op een label te klikken word je doorverwezen naar de webshop waar je direct over kunt gaan tot aankoop. Dit kennen we natuurlijk al van Instagram!

Gelukkig worden de labels alleen weergegeven binnen gesponsorde afbeeldingen. De inhoud van andere afbeeldingen blijft dus gewoon zichtbaar, zodat je kunt vinden waar je naar zoekt. Shoppable advertenties worden nu getest op wijde productcategorieën zoals: ideeën voor thuiskantoren, ontwerp voor douchetegels en abstracte kunst. De komende maanden wordt de test verder uitgerold over meerdere productcategorieën en retailers.

Waarom dit een succes zal worden 

Het opdoen van inspiratie en ideeën begint vaak bij het zoeken naar sfeerbeelden en foto’s. Ook de cijfers van Pinterest liegen er niet om: 83% van hun wekelijkse gebruikers doet een aankoop op basis van een gesponsorde pin van een merk. Aangezien de zoektocht van veel gebruikers bij Google start, zullen Shoppable Ads ongetwijfeld een soortgelijk succes met zich meebrengen.


Dit zal je ook interessant vinden:

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak