Staat video ook al op jouw marketingkalender?Een foto zegt meer dan 1000 woorden, maar 1000 woorden zeggen vaak minder dan één korte video. Door middel van bewegende beelden kan je je boodschap op een snelle, leuke en creatieve manier de wereld in sturen.

Waarom kiezen voor video?

Lees je graag een volledige pagina? Of bekijk je liever een video van 1 minuut? In sommige gevallen is de keuze snel gemaakt. Veel mensen worden afgeschrikt door (te) lange teksten. Een goede video zorgt ervoor dat je publiek de boodschap gemakkelijker kan verteren. Door middel van een gestructureerde video kan je meer informatie geven over je producten of diensten.

Daarnaast geniet je van complete creatieve vrijheid. De manier waarop je de mensen, producten, gebouwen, etc in beeld brengt ligt helemaal bij jou. Het wordt steeds moeilijker om jezelf te onderscheiden van de concurrentie. Daarom kan een sterke video zeker helpen bij het opzetten van je communicatiestrategie.

Hoe kies ik de juiste strategie?

Videomarketing kan heel wat verschillende vormen aannemen zoals:

 • Bedrijfsreportage
 • Product in de kijker
 • Vlog
 • Interview
 • Event
 • Explainer
 • Animatie
 • Tutorial

Maar welke type video content werkt het beste voor jouw bedrijf? De keuze van de juiste videomarketing strategie is afhankelijk van de doelstellingen en de aard van het bedrijf. 

Bedrijfsvideo, animatie of vlog?

Het is niet altijd even gemakkelijk om uit te leggen wat je bedrijf precies doet. Daarom kies je best voor een explainer, een animatie of een korte vlog. Aan de hand van een explainer video kan je je producten of diensten toelichten en demonstreren. Een animatie zorgt ervoor dat je je bedrijf op een overzichtelijke manier kan presenteren. Voor korte of luchtige mededelingen is een vlog het meest geschikte middel.

De mensen op het internet zijn vaak op zoek naar een oplossing voor hun problemen. Daarom kan je hen op weg helpen met handige tips of een tutorial. Zorg ervoor dat je een bepaalde meerwaarde creëert. Dankzij die meerwaarde heeft je publiek een reden om naar jou terug te keren. 

Aan de hand van videomarketing creëer je ook een identiteit en een huisstijl voor jouw bedrijf. Branding is enorm belangrijk om top of mind te blijven. Met een creatieve boodschap kan je als snel heel wat mensen bereiken. Vertel het verhaal achter het bedrijf. Aan de hand van storytelling neem je de mensen mee en genereer je meer betrokkenheid met je merk of product. Je kan natuurlijk ook zelf je klanten aan het woord laten. 

Een goede video trekt de aandacht van je publiek. Niemand zit te wachten om een minutenlange video waarin één persoon tegen de cameraman zit te babbelen. Switch it up, breng wat meer dynamiek in je video's. Kies verschillende mooie locaties om te gaan filmen en zorg voor voldoende beweging en afwisseling.

Laat niets je tegenhouden!

Je moet helemaal niet wachten totdat je video’s ‘perfect’ zijn, die perfectie remt je alleen maar af. Voorkom ook dat je je tekst vanbuiten leert en ratelt als een papegaai: de kijkers mogen niet het gevoel krijgen dat je hen de les spelt. Schrijf enkele keywords op en vertel vanuit jezelf en vanuit je eigen ervaringen. Stop je even in een zin? Geen nood, dat oogt natuurlijk. Zolang je de interesse van de kijker opnieuw kunt wekken, bijvoorbeeld met een muziekje, is er geen probleem.

Ga gezellig buiten zitten, neem je camera en begin. Op een ontspannen moment ben je namelijk op je natuurlijkst, dat is vooral belangrijk wanneer je gaat vloggen.

Zoek een plaats op met natuurlijk licht,zodat je naderhand niet veel moet bewerken. Een mooie achtergrond komt beter over dan een witte muur. Die witte muur kan je wel gebruiken wanneer je een product toont, zodat de aandacht niet wordt afgeleid.

Aan de slag met video

Creativiteit is niet het enige aspect van een goede video. Je wilt er natuurlijk ook voor zorgen dat je video er mooi uitziet en goed gevonden kan worden. Er is niets dat je tegenhoudt om een kwalitatieve video te maken. Daarom kijk je best even naar de instellingen van je smartphone.


Om een kwalitatieve video te maken voor social media heb je deze instellingen nodig:

 • Videogrootte 1600 x 900 of 1920 x 1080
 • Beeldverhouding 16:9
 • 60 FPS (Frames per second) 

Deze instellingen zorgen ervoor dat je de video moeiteloos op social media kan delen. Dankzij de 1080p resolutie kan je de video ook gemakkelijk bewerken zonder nood aan dure hardware. 4K ziet er misschien wel mooi uit, maar voorlopig is de standaard nog steeds 1080p. Tegenwoordig bestaan er ook een aantal apps om video's rechtstreeks op je smartphone te bewerken. 

Dankzij deze tips kan je alvast zelf aan de slag om leuke video's te maken die jouw publiek aantrekken. Je hebt helemaal geen dure toestellen of attributen nodig. Het belangrijkste is dat de boodschap blijft plakken. De beste camera zit namelijk al in je broekzak! 

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak