Wat is contentmarketing?


Contentmarketing is een techniek die gebruikt wordt om kwalitatieve content te promoten via posts op sociale media, geautomatiseerde e-mails, blogs, nieuwsbrieven en nog veel meer. Deze marketingstrategie wordt gebruikt om gericht interessante doelgroepen te bereiken en jezelf als een expert in de markt te profileren.

Bij contentmarketing is het noodzakelijk om een effectief marketingplan te bedenken om potentiële klanten voor je bedrijf te herkennen en regelmatig te bereiken. Contentmarketing is ook een geweldige manier om met je bestaande klanten en netwerk in contact te blijven. In dit artikel behandelen we de basis van contentmarketing en waarom het zo belangrijk is voor jouw bedrijf.

Hoe belangrijk is content in een digitale marketingstrategie?

Goed doordachte content, die is geschreven met als doel de aandacht van je doelgroep te trekken, kan een boost zijn voor je algehele digitale marketingstrategie. Daarbij moet gepubliceerde inhoud die bedoeld is voor contentmarketing klantgericht zijn en in lijn liggen met specifieke marketingdoelstellingen om tot de gewenste resultaten te komen. 

Een effectieve contentmarketingstrategie helpt bij het vergroten van de naamsbekendheid van je merk of bedrijf, omdat het laat zien dat je om klanten geeft door middel van interactieve en waardevolle inhoud. Wanneer je contentmarketing op een systematische manier toepast, kan het helpen om een ​​band op te bouwen en te onderhouden met toekomstige en bestaande klanten. Wanneer het publiek ziet dat je inhoud nuttig is, zullen ze mogelijk worden omgezet in betalende klanten en volgers van je social media en nieuwsbrieven. Daarom moet je ervoor zorgen dat je hoogwaardige content gebruikt om een ​​efficiënte en effectieve digitale marketingstrategie voor je bedrijf te bedenken. Maar de vraag is, hoe kom je tot een effectieve contentstrategie? 

De belangrijkste factor waarmee je rekening moet houden bij het gebruik van contentmarketing, zijn de waarde en relevantie van de betreffende content voor jouw doelgroep. Deze zijn zelfs van toepassing op elke vorm van promotie of marketing. Je kan zien of de inhoud geschikt is voor je marketingstrategie als het publiek ernaar zoekt via zoekmachines en als het hun vragen beantwoordt. Je kan via de Google Adwords Keyword Planner te weten komen hoe vaak en wanneer er naar bepaalde trefwoorden gezocht wordt in Google. Als jouw inhoud informatief en waardevol is, zal het publiek het appreciëren en je op termijn als een expert in jouw vakgebied beschouwen.

Hoe ondersteunt contentmarketing digitale marketing?Contentmarketing kan je algemene digitale marketingcampagne op vele manieren ondersteunen. Wanneer je investeert in effectieve contentmarketing voor jouw bedrijf, kan je naast communicatie en het aantrekken van nieuwe en bestaande klanten heel wat voordelen behalen.

Dit zijn enkele van de vele voordelen van het opnemen van hoogwaardige contentmarketing in je digitale marketingcampagnes:

1. Je bouwt sterkere relaties op met klanten

Een informatieve contentmarketing is niet alleen goed voor jouw bedrijf, maar ook voor je klanten. Wanneer je waardevolle en informatieve content publiceert, of het nu een blog, nieuwsbrief, forumthread of enige vorm van contentmarketing is, en je klanten vinden het nuttig, dan bouw je al een relatie met hen op. Je potentiële klanten zouden mogelijk jouw merk meer vertrouwen in vergelijking met andere concurrenten die niet zo'n informatieve content aanbieden. Een hoogwaardige contentmarketing kan ook de kans vergroten dat je klanten zich tot jouw merk wenden wanneer ze gebruik moeten maken van een product of dienst die vergelijkbaar is met wat jij aanbiedt.


2. Lagere kosten in vergelijking met betaald zoeken

Volgens experts hebben de meeste bedrijven die contentmarketingstrategieën in hun marketingcampagnes gebruikten, de eerste 5 maanden een sterke daling van hun kosten per lead gezien. In de komende 2 jaar stellen deze bedrijven vast dat hun kosten nog meer zijn gedaald doordat hun contentmarketing heeft bijgedragen aan het vergroten van het vertrouwen van hun klanten en hun website heeft voorzien van een betere zoekmachineoptimalisatie.


3. Hogere zoekresultaten

Elke keer dat je een nieuw bericht op jouw website publiceert, is dat een andere webpagina die zoekmachines zoals Google kunnen indexeren. Hoewel meer pagina's niet meer verkeer op je site hoeft te betekenen, is het een feit dat ze enorm helpen om je website hoger in Google te laten scoren.


4. Drie keer meer leads in vergelijking met traditionele marketing

Afgezien van de lagere kosten per lead kan een effectieve marketingstrategie ook drie keer meer leads opleveren voor je investering. Volgens recente onderzoeken krijgen bedrijven die contentmarketing consequent gebruiken voor hun bedrijf 3x meer leads in vergelijking met bedrijven die contentmarketing niet opnemen in hun digitale marketingcampagne.


5. Klanten besteden meer tijd op je website

Als klanten veel inhoud op je website te lezen hebben, zullen ze meer tijd besteden aan het browsen door je website. Ze blijven een tijdje rondhangen om je informatieve artikelen te lezen en uiteindelijk zullen ze meer te weten komen over je producten of diensten. Door slimme call-to-actions te plaatsen kan je vervolgens rekenen om meer conversies van bezoekers naar klanten en volgers.


6. Goed geïnformeerde klanten zijn overtuigde klanten

Mensen zoeken online als ze iets nodig hebben of een probleem willen oplossen. Als jouw website een oplossing heeft voor de problemen van je klanten, dan heb je een grote kans om in de zoekmachines als antwoord naar boven te komen. Kennis archiveren en universeel toegankelijk en bruikbaar maken is de missie van Google, en door op regelmatig basis kwalitatieve content te delen zal Google je steeds meer 'belonen' in de zoekresultaten waardoor jij je doelgroep steeds beter kan bereiken.

Hoe aan de slag met contentmarketing?

Deskundige marketeers zullen het er zeker mee eens zijn dat contentmarketing wordt gezien als de beste vorm van online marketing. Waarom? Omdat het vertrouwen opbouwt en concurrentie uitschakelt. En het belangrijkste voordeel is dat het op de lange termijn tien keer goedkoper is in vergelijking met traditionele marketing. 

Om te beginnen met contentmarketing moet je eerst je doelgroep in kaart brengen om hoogwaardige en waardevolle content voor hen te creeëren. Daarna moet je de nodige marketingstrategieën uitvoeren om de zichtbaarheid van je content te vergroten. Hierbij zijn een strakke planning en consequente uitvoering noodzakelijk om de gewenste resultaten te bereiken. Tot slot moet je ook de resultaten in kaart brengen en evalueren welke inspanningen nu precies het meeste opbrengen. Het eerste jaar is altijd de grootste uitdaging, dus doorbijten is de boodschap. Als je meer wilt weten over effectieve marketing of een andere vorm van marketingstrategie, bekijk dan zeker onze blog voor veel meer tips en tricks.


Hulp nodig bij je contentmarketing en het bouwen van een geoptimaliseerde website? Maak dan hier een afspraak en we komen graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak