5 gratis online marketingtools voor ondernemers
Bedrijven beschikken tegenwoordig over een breed scala aan marketingtools om hun merken te promoten. De meeste ondernemers en marketeers gebruiken meerdere marketingstrategieën zoals marktanalyse, direct mail, advertenties en online marketing om meer bezoekers te trekken en uiteindelijk hun verkoop te verbeteren. Hoog tijd dat ook u mee op de kar springt.

De marketingwereld evolueert voortdurend. Er zijn altijd nieuwe technologieën, tools, trucs, strategieën en tips om te ontdekken en toe te passen op uw marketingcampagnes. Want als u niet op de hoogte bent van de nieuwste trends, zal het moeilijk voor u zijn om uw marketingstrategieën uit te voeren, wetende dat er veel agressieve concurrenten op de markt zijn.

Als marketeer of ondernemer moet u een goed begrip hebben van alle beschikbare bronnen, vooral de gratis tips en tools, zodat u een beter onderbouwd antwoord kunt krijgen over hoe u uw marketinginspanningen kunt doen en maximaliseren.

Top 5 gratis bronnen voor uw marketingbehoeften

We begrijpen hoe frustrerend het is om een ​​marketingcampagne te voeren zonder voldoende kennis van welke tools je moet gebruiken en hoe je dit moet doen. Gelukkig heeft ons team van professionals een lijst met gegevens verzameld om elke marketeer te helpen zijn marketingdoelen te bereiken zonder al te veel geld uit te geven. Met wat we hieronder hebben vermeld, zult u zeker het resultaat van uw marketinginspanningen voorzien.

1. Kies de juiste zoekwoorden met Google Keyword Planner

Een van de beste bronnen die u kunt gebruiken om uw marketinggame te verbeteren, is de zoekwoordenplanner van Google. Deze tool is helemaal gratis en het is ook heel gemakkelijk te gebruiken. Met behulp van deze tool wordt je contentmarketing effectiever en efficiënter. Hoe je dat doet? Zoek gewoon een paar woorden of woordgroepen die verband houden met het onderwerp dat u wilt maken en richt u op uw doelgroep. Als u dit volgt, krijgt u de juiste trefwoorden.

Afgezien daarvan kan Google-zoekwoordplanner ook rechtstreeks verbinding maken met Google Ads, wat betekent dat u eenvoudig de marketingcampagne van uw bedrijf kunt bouwen met de tool voor zoekwoordenplanner. Dus als u net begint met uw marketinggame, zorg er dan voor dat u de juiste zoekwoorden voor uw inhoud vindt met behulp van Google Keyword Planner.

2. Gebruik MailChimp voor e-mailmarketing

MailChimp wordt door marketeers en bedrijfseigenaren beschouwd als een van de meest gebruikte e-mailmarketingtools, vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast is Mailchimp ook helemaal gratis voor kleine bedrijven. U kunt zelfs gratis uw eigen account maken en u kunt maximaal 2.000 abonnees opslaan. Niet alleen dat, maar uw gratis account kan ook elke maand tot 12.000 e-mails verzenden, waardoor uw e-mailmarketing een knaller wordt.


U moet inmiddels weten dat het erg belangrijk is om contact te houden met uw abonnees en huidige klanten en dankzij e-mailserviceproviders kan dit in slechts een paar klikken worden gedaan. Gelukkig biedt MailChimp een geweldige manier om uw abonneelijst te beheren en gratis contact met hen op te nemen via hoogwaardige e-mails.

3. Plan berichten op sociale media met Buffer

De meest efficiënte en effectieve tip die we u kunnen geven voor uw marketingcampagne op sociale media, is om uw inhoud van tevoren te plannen. Met Buffer kan u uw social media-marketingproces eenvoudig batchgewijs in één keer maken en plannen, en dat volledig gratis. Het platform biedt ook betere opties voor het automatiseren van posts op sociale media, waardoor uw werk nog sneller gaat.


Social media marketing mag u nooit missen - dat weet elke marketeer! Het gebruik van een effectieve marketingtool voor sociale media zoals Buffer zal u niet alleen helpen geld te besparen, maar het kan u ook veel tijd en moeite besparen, aangezien uw geplande berichten dagenlang kunnen duren. Met hun gratis abonnement kun je basisfuncties gebruiken waarmee je elke week maximaal tien berichten kunt plannen.

4. Ontwerp in Canva

Op dit moment gebruiken meer dan twee miljoen mensen Canva om afbeeldingen te ontwerpen voor blogposts, sociale media, advertenties en elk ander ontwerp dat je maar kunt bedenken. Visuele inhoud wordt momenteel een veel voorkomende vorm van marketing. Van op maat gemaakte infographics en diagrammen tot verkoopplannen: visuele aantrekkingskracht is nu de beste manier voor kleine bedrijven om hun zichtbaarheid te vergroten, een professionelere uitstraling te krijgen én een reputatie op te bouwen.

Introducing Canva | Canva

Canva biedt een gratis en gemakkelijke functie voor grafisch ontwerpen. Hoewel er veel grafische ontwerpplatforms in de markt zijn die hun diensten ook gratis aanbieden, staat Canva nog steeds bovenaan de lijst vanwege het gebruiksgemak en de intuïtiviteit. Van brochures en infographics tot flyers en foto's van sociale media, ze kunnen allemaal gratis gemaakt worden met Canva.

5. Gebruik Hubspot voor klantrelatiebeheer

Met CRM kunt u uw relatie met uw leads en huidige klanten onderhouden. Het is veel gemakkelijker om uw verkopen te volgen, gegevensopslag te zoeken, informatie te ordenen en uw prospects en klanten bij te houden met behulp van een effectieve tool voor klantrelatiebeheer zoals Hubspot.

Introduction to HubSpot CRM

Maar CRM-tools zijn er niet alleen om een ​​relatie met uw klanten op te bouwen en te onderhouden, ze helpen u ook bij het beheren van contacten, prospects, verkopen, leads, gewonnen deals en nog veel meer. Hoewel Hubspot ook betaalde abonnementen biedt, krijgt u gratis toegang tot hun basisfuncties, waaronder taakborden, communicator met slepen en neerzetten, dealborden, e-mailverbindingen, tracking en planning, klanten- en prospectdatabase en nog veel meer.

Het belang van marketingtools en -bronnen voor uw marketingcampagnes

Marketingtools en -bronnen zijn erg belangrijk als u echt wilt dat uw bedrijf groeit. Nu u de meest effectieve gratis middelen voor uw marketingcampagne kent, kunt u nu een concurrentievoordeel behalen. Voel u vrij om meer te onderzoeken over de tools die we hierboven hebben opgesomd en ze uit te proberen - ze zijn tenslotte gratis, dus er is niets te verliezen. 

Het is ook nog steeds aan te raden dat u al uw marketingstrategieën aan de professionals overlaat, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken - zij hebben het voor u!

Bereik meer klanten met een Smart-Site van Up-To-Date WebDesign

Scoren in Google, dat doe je met onze Smart-Sites, 100% gebouwd met Google diensten. Met behulp van onze handige app, UP-TO-DATE My Business, automatiseer je bovendien alle sociale media kanalen en nieuwsbrieven van je bedrijf met één druk op de knop. 

Contacteer ons

 

Website laten maken | 100% in Google | UP-TO-DATE WebDesign

Website laten maken? Wij maken uw website 100% met Google diensten & automatiseren al uw social media en nieuwsbrieven met onze app.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak