Het is Blue Monday! 9 tips voor happy vibes


Het is vandaag Blue Monday, ook wel bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Als ondernemer kan het moeilijk zijn om vandaag motivatie te behouden en productief te blijven. Daarom delen we in dit artikel 9 tips om gemotiveerd blijven, zelfs tijdens de donkerste dagen. 

9 Blue Monday tips om je dagen beter te maken

  1. Maak een lijst met dingen waar je dankbaar voor bent, zoals je gezondheid, je werk, je vrienden en familie. Dit kan je perspectief veranderen en je helpen om dankbaar te zijn voor de dingen die je wel hebt, in plaats van te focussen op wat je niet hebt. Deze tip is trouwens goud waard voor mensen die vaker last hebben van een dipje.
  2. Zorg voor voldoende licht en frisse lucht. Dit zal helpen om je energieker te voelen. Spendeer vandaag wat meer tijd buiten en zorg ervoor dat je werkplek voldoende verlicht is.
  3. Maak wat extra tijd voor beweging. Dan voel  je je vanzelf energieker en verminder je vanzelf je stressgehalte. Probeer daarom tijdens Blue Monday voldoende tijd te maken om te bewegen, bijvoorbeeld door te gaan wandelen of te sporten.
  4. Het kan helpen om iets leuks te plannen na de werktijd, zoals een avondje uit met vrienden of een hobby. Dit kan je helpen om iets te hebben waar je naar uitkijkt en om je gedachten af te leiden van Blue Monday.
  5. Als ondernemer kan het moeilijk zijn om pauzes te nemen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende rust krijgt. Probeer daarom tijdens Blue Monday regelmatig pauzes te nemen om te ontspannen en te herladen.
  6. Blijf verbonden met anderen. Praat met je collega's, vrienden of familie over hoe je je voelt. Het delen van je gevoelens kan je helpen om ze te verwerken. Je zal vaststellen dat er veel meer mensen hier ook last van hebben, en dat je er zeker niet alleen voor staat. 
  7. Stel realistische doelen. Soms kan de druk om alles perfect te doen ons overweldigen. Probeer om kleine, haalbare doelen te stellen voor jezelf en focus je op wat je nu kunt doen, in plaats van op alles wat er nog gedaan moet worden.
  8. Doe iets aardigs voor iemand anders. Het geven van complimenten, het maken van een cadeau of het bieden van hulp aan anderen kan je humeur verbeteren en je helpen je eigen problemen even te vergeten.
  9. Planten zijn een geweldige shortcut naar happy vibes! Het zit ingebakken in onze genen om tot rust te komen in bosrijke omgevingen. Zorg daarom steeds voor voldoende planten op je kantoor.

Als je het gevoel hebt dat het probleem groter is dan enkele dagen per maand en stelselmatig moeite hebt om je energiegehalte en je motivatie op te krikken, dan kan het een indicatie zijn van een dieperliggend en groter probleem. Weet dat je er nooit alleen voor staat en overweeg om professioneel advies te zoeken. Zoek bijvoorbeeld hulp bij een therapeut of een coach om te werken aan je mentale gezondheid en structureel een pad naar persoonlijke groei en verbetering uit te stippelen. 

 

Een oogje in het zeil: volg jij je concurrenten al op sociale media? | UP-TO-DATE WebDesign

Een oogje in het zeil: volg jij je concurrenten al op sociale media?

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak