Employer branding in 7 concrete stappen uitgelegd


Employer branding is een krachtig instrument voor bedrijven om zich te onderscheiden en aantrekkelijk te maken voor de beste talenten in de arbeidsmarkt. Het gaat over de manier waarop een organisatie zich presenteert als werkgever, en hoe zij haar waarden en cultuur uitdraagt. Door een sterk employer brand te creëren, kunnen bedrijven zich onderscheiden in een competitieve arbeidsmarkt, en zich verzekeren van een constante stroom van gekwalificeerde kandidaten.

Maar een sterk 'employer brand' gaat verder dan alleen het aantrekken van nieuwe medewerkers. Het kan ook bijdragen aan het verhogen van de motivatie en loyaliteit van huidige medewerkers, en kan leiden tot een betere prestatie en productiviteit. Door employer branding serieus te nemen, kan een bedrijf niet alleen de toekomstige groei waarborgen, maar ook de huidige prestaties verbeteren.

In dit artikel zullen we verkennen wat employer branding precies is, waarom het belangrijk is, en hoe bedrijven een succesvolle employer branding-strategie kunnen ontwikkelen. Van het creëren van een krachtige arbeidsmerk tot het verbeteren van de werknemerservaring, we zullen de stappen bekijken die bedrijven kunnen ondernemen om hun employer brand te versterken. Laten we beginnen met een ontdekkingstocht om uw organisatie aantrekkelijker te maken voor toptalenten en huidige medewerkers.

Wat is employer branding?

Employer branding is de manier waarop een organisatie zich presenteert als werkgever en de reputatie die de organisatie heeft als plek om te werken. Het omvat alles wat de organisatie doet om zichzelf te positioneren als een aantrekkelijke werkgever voor sollicitanten, medewerkers en andere belanghebbenden.

Wat is employer branding?

Dit kan variëren van de manier waarop de organisatie zich presenteert op sociale media en vacature websites, tot de arbeidsvoorwaarden en kantooromgeving die worden aangeboden. Het doel van employer branding is om de organisatie aantrekkelijk te maken voor de beste talenten en tegelijkertijd de tevredenheid en loyaliteit van bestaande medewerkers te verhogen.

In 7 stappen naar effectieve employer branding

1. Analyseer je huidige reputatie

Onderzoek hoe je organisatie momenteel wordt gezien als werkgever. Dit kan worden gedaan door middel van medewerkerstevredenheidsonderzoeken, enquêtes onder sollicitanten, en het scannen van online recensies en sociale media.

2. Definieer je doelgroep

Bepaal wie je wilt aantrekken als werknemers en wat hun motivaties zijn. Dit helpt je bij het bepalen van de juiste boodschap en kanalen om te gebruiken.

3. Bepaal de waarden van je organisatie 

Bepaal de kernwaarden van je organisatie en hoe deze aansluiten bij de wensen en behoeften van je doelgroep. Dit helpt je bij het creëren van een consistente boodschap over je organisatie als werkgever.

4. Creëer een sterke online aanwezigheid

Zorg ervoor dat je organisatie een professionele en aantrekkelijke website heeft, en gebruik sociale media om de cultuur en de dagelijkse activiteiten van je organisatie te delen.

5. Maak gebruik van medewerkers als ambassadeurs

Medewerkers zijn vaak de beste vertegenwoordigers van je organisatie. Maak gebruik van hun verhalen en getuigenissen om potentiële werknemers een realistisch beeld te geven van wat het is om voor jouw organisatie te werken.

6. Investeer in de arbeidsvoorwaarden en de werkomgeving

Zorg ervoor dat de arbeidsvoorwaarden en de werkomgeving van je organisatie aansluiten bij de verwachtingen en de behoeften van je doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je investeringen doet in flexibiliteit, opleidingen en ontwikkelingsmogelijkheden, of in een aantrekkelijke kantooromgeving.

7. Meet en evalueer

Meet regelmatig de resultaten van je employer branding-inspanningen, bijvoorbeeld door het volgen van indicatoren zoals sollicitanten- en medewerkerstevredenheid, en pas je strategie aan waar nodig.

Wees niet bang om 'out of the box' te denken en innovatieve manieren te vinden om op te vallen als werkgever. Wees trots op wie u bent als bedrijf en communiceer dit naar de wereld. Laten we samen werken aan een werkomgeving waarin iedereen zijn of haar potentieel kan realiseren en waarin mensen zich gewaardeerd voelen, want dat is wat employer branding echt draait.

 

Website laten maken | 100% in Google | UP-TO-DATE WebDesign

Website laten maken? Wij maken uw website 100% met Google diensten & automatiseren al uw social media en nieuwsbrieven met onze app.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak