5 dingen die je moet vermijden als blogger


Als blogger wil je dat je artikelen gelezen worden en gedeeld worden. Maar om dit te bereiken, moet je jezelf afvragen of je soms fouten maakt die het succes van je blog in de weg staan. In dit artikel omschrijven we 5 dingen die je moet vermijden als blogger om ervoor te zorgen dat je blog groeit en je lezers trouw blijven. Van het vermijden van slecht taalgebruik tot het niet plaatsen van ongepaste inhoud, we bespreken het allemaal in dit artikel. Lees verder om erachter te komen hoe jij jouw blog naar een hoger niveau kunt tillen.

Hoe maak ik een goed blogbericht?

Wat is bloggen?

Bloggen is het proces van het regelmatig schrijven en publiceren van inhoud op een website, ook wel een "blog" genoemd. De inhoud van een blog kan variëren van persoonlijke ervaringen en meningen tot nieuws, tips, tutorials, recensies, enz. Blogs kunnen worden gehost op specifieke blogging platforms zoals WordPress of Blogger, of op een website. Bloggen wordt vaak gedaan door individuen, maar ook bedrijven en organisaties maken gebruik van blogs als een manier om hun doelgroep te bereiken en te informeren over hun producten, diensten of nieuws. Bloggen is een vorm van content marketing en kan helpen bij het verhogen van de zichtbaarheid van een website, het genereren van verkeer en het opbouwen van een gemeenschap rondom een merk of bedrijf.

 

Bloggen: 6 tips om beter te scoren online. | UP-TO-DATE WebDesign

Met interessante blogberichten kan jij relevante bezoekers naar je website te leiden. Blogs vervullen namelijk de steeds groter wordende behoefte aan informatie en boosten je positie in de zoekresultaten. Als jij erin slaagt om in je blog een antwoord te bieden op de vraag van de lezer, dan is de kans zeer groot dat hij/zij verder zal klikken en uiteindelijk op je website terecht komt.

Waarom bloggen als bedrijf?

Het doel van bloggen voor een bedrijf kan variëren afhankelijk van de doelstellingen van het bedrijf, maar in het algemeen kan het doel van bloggen voor een bedrijf zijn:

1. Het verhogen van de zichtbaarheid en het bereik van het bedrijf

Door regelmatig inhoud te publiceren, kan een bedrijf zich profileren als een expert in hun branche en hun bereik vergroten door meer verkeer naar hun website te trekken. 

2. Het versterken van de relatie met klanten

Door inhoud te delen die relevant is voor de klanten van het bedrijf, kan een bedrijf hun band met de klanten versterken en hen helpen hun problemen op te lossen.

3. Het genereren van leads

Door leadgeneratieformulieren op hun blog te plaatsen, kan een bedrijf leads genereren van mensen die geïnteresseerd zijn in hun producten of diensten.

4. Het verhogen van de verkoop

Door het delen van inhoud die de voordelen van het product of de dienst van een bedrijf benadrukt, kan een bedrijf de verkoop verhogen.

5. Het versterken van branding

Door regelmatig inhoud te publiceren die het merk weerspiegelt, kan een bedrijf helpen bij het opbouwen van een positief beeld van het merk in de ogen van hun doelgroep.

Als je net begint met bloggen, kan het moeilijk zijn om te weten wat je wel en niet moet doen. Hier zijn vijf dingen die je kunt vermijden om ervoor te zorgen dat je blog succesvol is.


2. Het negeren van opmerkingen

Het is belangrijk om te reageren op opmerkingen die je krijgt op je blog. Dit laat zien dat je geïnteresseerd bent in wat je lezers te zeggen hebben en het kan helpen om een gemeenschap op te bouwen rondom je blog.

3. Het publiceren van onnauwkeurige informatie

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de informatie die je publiceert correct is. Als je fouten maakt, kan dit leiden tot verwarring of onnodig ongemak voor je lezers. Neem de tijd om je feiten te verifiëren voordat je iets publiceert.

4. Het negeren van SEO

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, is belangrijk voor het verhogen van de zichtbaarheid van je blog. Zorg ervoor dat je relevante zoekwoorden gebruikt in je titels, koppen, en de tekst van je blogpost.


5. Het negeren van je lezers

Het is belangrijk om te onthouden dat je lezers de reden zijn waarom je blog bestaat. Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe content publiceert en reageer op opmerkingen en vragen die je krijgt. Dit kan helpen om een trouwe lezersbasis op te bouwen.

 

Website laten maken | 100% in Google | UP-TO-DATE WebDesign

Website laten maken? Wij maken uw website 100% met Google diensten & automatiseren al uw social media en nieuwsbrieven met onze app.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak