Internationale dag van RSI | Zo voorkom je een muisarm


De internationale dag van RSI (Repetitive Strain Injury) is een dag om aandacht te geven aan het voorkomen en behandelen van overbelasting van de handen en polsen. Dit kan vooral van belang zijn voor mensen die vaak aan een bureau werken, aangezien zij vaak lange tijd achter de computer zitten en daardoor risico lopen op RSI.

RSI kan ontstaan door het herhaaldelijk uitvoeren van bepaalde bewegingen, zoals het typen op een computer of het gebruiken van een muis. Dit kan leiden tot pijn en stijfheid in de handen, polsen en armen. Als RSI niet op tijd wordt behandeld, kan het leiden tot ernstige problemen met de bewegingen van de handen en polsen en zelfs tot arbeidsongeschiktheid.

Daarom is het belangrijk om RSI te voorkomen en te behandelen. 

Hoe voorkom je RSI of een muisarm?

How to Avoid the Most Common Workplace Injuries

1. Zorg voor een goede werkhouding

Een goede werkhouding kan helpen om RSI te voorkomen. Zorg ervoor dat je computermonitor op ooghoogte staat, zodat je niet hoeft te bukken of te reiken om te kunnen zien wat je aan het doen bent. Ook is het belangrijk om regelmatig te pauzeren en je handen, polsen en armen te strekken om spanning te verminderen.

2. Gebruik hulpmiddelen

Er zijn diverse hulpmiddelen beschikbaar om het gebruik van de handen en polsen te verminderen tijdens het werken. Zo kun je bijvoorbeeld een muispad met wristrest gebruiken om de polsen te ondersteunen tijdens het werken met de muis. Ook zijn er speciale ergonomische muizen en toetsenborden beschikbaar die zijn ontworpen om spanning op de handen en polsen te verminderen.

3. Neem regelmatig pauzes

Het is belangrijk om regelmatig pauzes te nemen tijdens het werken achter de computer. Neem bijvoorbeeld elke 20-30 minuten een pauze van een paar minuten om je handen, polsen en armen te strekken en te bewegen. Zo help je om spanning te verminderen en RSI te voorkomen.

4. Oefen goede handhygiëne

Het is ook belangrijk om goede handhygiëne te oefenen om RSI te voorkomen. Was regelmatig je handen en droog ze goed af, zodat je geen vochtige handen hebt als je aan het werk gaat.

5. Zoek professioneel advies

Als je al last hebt van RSI-symptomen, zoals pijn en stijfheid in de handen en polsen, is het belangrijk om professioneel advies te zoeken. Dit kan bijvoorbeeld bij een arts of fysiotherapeut zijn. Zij kunnen je advies geven over hoe je RSI het beste kunt behandelen en hoe je het in de toekomst kunt voorkomen.

Om het maximale uit de internationale dag van RSI te halen, kun je bijvoorbeeld informatie delen over RSI op sociale media of een lunch-and-learn organiseren voor je team waarbij je meer leert over hoe RSI te voorkomen. Zo kun je niet alleen je eigen team beschermen, maar ook anderen informeren over hoe ze RSI kunnen voorkomen.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak