Met Google's Product Studio brengt AI een verfrissende toets aan productafbeeldingen


Google's nieuwe tool voor het verbeteren van productafbeeldingen

Google introduceert Product Studio, een gloednieuwe tool waarmee verkopers op Google Shopping op een snelle en kosteloze manier hun productafbeeldingen kunnen verbeteren en aanpassen door middel van generatieve AI. Deze tool, die tijdens het Google Marketing Live-evenement bekend werd gemaakt, zal in de komende maanden beschikbaar worden voor verkopers in de Verenigde Staten en zal gehost worden op Merchant Center Next, Google's vernieuwde platform voor het uploaden en adverteren van producten via Google Shopping.

Het doel van Product Studio

Product Studio is ontwikkeld om verkopers te assisteren bij het diversifiëren van hun product- en lifestyle-afbeeldingen in e-commerce vermeldingen. Dit kan helpen om hun producten meer te laten opvallen tussen de concurrentie, maar het creëren van dergelijke afbeeldingen kan tijdrovend zijn en vereist vaak dure fotografie. Google's eigen data toont aan dat productvermeldingen met meerdere afbeeldingen doorgaans een stijging van 76 procent in weergaven en een stijging van 32 procent in klikken zien vergeleken met vermeldingen met slechts één afbeelding.Hoe werkt Product Studio?

Door gebruik te maken van tekstprompts, kunnen visuele aanpassingen aan productafbeeldingen snel worden uitgevoerd in Product Studio. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het genereren van verschillende nieuwe achtergronden voor seizoensgebonden campagnes. Verkopers kunnen met Product Studio ook de bestaande achtergrond van een afbeelding direct verwijderen wanneer zij een blanco achtergrond nodig hebben, en de kwaliteit van kleine of lage resolutie afbeeldingen verbeteren.

Wie kan profiteren van Product Studio?

Volgens Google is Product Studio gemaakt voor bedrijven van alle groottes, maar het is waarschijnlijk vooral handig voor onafhankelijke verkopers en kleine bedrijven die geen budget hebben voor uitgebreide fotoshoots. Dat betekent echter niet dat Product Studio niet interessant zou zijn voor grotere bedrijven die meer te besteden hebben aan marketingmateriaal. Dit roept wel de vraag op of de generatieve AI op termijn de creatieve professionals zou kunnen vervangen.

Toekomstige uitrol van het platform

Op dit moment is Google bezig met de uitrol van zijn vereenvoudigde platform, Merchant Center Next, naar nieuwe gebruikers en zal kleinere bedrijven "in de komende maanden" upgraden. Google zal verkopers informeren wanneer de nieuwe ervaring beschikbaar is en is van plan de wereldwijde uitrol ergens in 2024 af te ronden.

 

New tools to help small businesses connect with online shoppers

Merchants can use Product Studio to create product imagery with generative AI and easily list their products on the new Merchant Center Next.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak