Binnen 5 jaar iedereen zijn eigen AI-assistent


De AI-evolutie is in volle gang en één van de pioniers op dit gebied beweert dat het binnenkort voor iedereen toegankelijk zal zijn.

Mustafa Suleyman, mede-oprichter van DeepMind, de AI-divisie van Google, deelde tijdens een interview met CNBC zijn visie dat iedereen binnen vijf jaar zijn eigen door AI aangedreven persoonlijke assistent zal hebben. Dit komt doordat de technologie steeds betaalbaarder en alomtegenwoordiger wordt.

Suleyman, momenteel CEO van Inflection AI - het techbedrijf achter een AI-chatbot genaamd Pi - stelde dat iedereen toegang zal hebben tot een AI die "jou kent", "superslim is" en "je persoonlijke geschiedenis begrijpt".

AI: Meer dan een Hulpje

De man die medeauteur is van het boek "The Coming Wave: Technology, Power, and the Twenty-first Century's Greatest Dilemma" voorziet dat AI dingen in zijn werkgeheugen kan "bewaren". Dit zal volgens hem het dagelijks leven van mensen aanzienlijk vergemakkelijken.

"Het kan je dag overzien, je helpen met prioriteiten stellen, je helpen met innoveren en creatiever worden," zei hij. "Het zal fungeren als een onderzoeksassistent, maar ook als een coach en metgezel."

Terwijl AI zich blijft ontwikkelen, denkt Suleyman dat AI's rol in het leven van mensen veel verder zal gaan dan alleen assistentie.

"Hoe ik het zie, is dat iedereen binnen 5 jaar zijn eigen 'stafchef' zal hebben," zei hij. Hiermee doelt hij op de hoge functie binnen bedrijven die bedoeld is om leidinggevenden te helpen betere zakelijke beslissingen te nemen.

Het Revolutionaire Potentieel van AI

Suleyman is niet de enige technologieleider die het revolutionaire potentieel van AI ziet. Bill Gates, mede-oprichter van Microsoft, schreef dat AI net zo "fundamenteel" is als de creatie van het internet. Ook Tim Cook, CEO van Apple, ziet "enorm potentieel" in de technologie.

Maar voor Suleyman is het slechts een kwestie van tijd voordat iedereen de indrukwekkende capaciteiten van AI kan benutten.

"Het zal aanvoelen alsof intelligentie een handelswaar is - goedkoop, ruimschoots beschikbaar, waardoor iedereen slimmer en productiever wordt," concludeerde hij.

 

DeepMind co-founder: Everyone will have their 'own chief of staff' in the next five years

DeepMind co-founder Mustafa Suleyman joins 'Squawk Box' to discuss Suleyman's latest book, how quickly the artificial intelligence space is moving, and more.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak