Google neemt maatregelen tegen inactieve accounts: Hoe bescherm je je gegevens?


Op 1 december 2023 begint Google met het verwijderen van inactieve accounts. Dit betreft Gmail-berichten, foto's en documenten van accounts die de afgelopen twee jaar niet zijn geraadpleegd. De actie is bedoeld om de beveiliging te verhogen, omdat inactieve accounts vatbaarder zijn voor compromissen en minder waarschijnlijk tweefactorauthenticatie hebben.

Hoewel de meerderheid van de 1,8 miljard Gmail-gebruikers en 2 miljard Google Foto's-gebruikers actieve accounts hebben, zou zelfs een inactiviteitspercentage van 1% betekenen dat miljoenen gebruikers getroffen kunnen zijn. 
Google adviseert gebruikers om de beveiligingscontrole voor Google-accounts te voltooien bij het aanmelden bij een inactief account om ervoor te zorgen dat het goed is beschermd.

 

Website laten maken | 100% in Google | UP-TO-DATE WebDesign

Website laten maken? Wij maken uw website 100% met Google diensten & automatiseren al uw social media en nieuwsbrieven met onze app.

Wat moet je doen om je Google-account te beschermen?

  1. Inloggen op je Google-account: Als je in de afgelopen twee jaar niet hebt ingelogd op je Google-account, doe dit dan zo snel mogelijk. Zelfs een snelle login kan een account markeren als "actief", waardoor het niet in aanmerking komt voor verwijdering.
  2. Voer de Google Account Security Checkup uit: Dit is een eenvoudige stap-voor-stap proces dat je helpt om je account veilig te houden. Het controleert op zaken zoals herstelinformatie, recente activiteit en accountmachtigingen.
  3. Stel Tweefactorauthenticatie in: Dit is een extra beveiligingslaag voor je Google-account. Naast je wachtwoord, vraagt ​​Google om een ​​tweede verificatie stap, zoals een prompt op je smartphone, een code via SMS of zelfs een beveiligingssleutel.
  4. Maak een back-up van je gegevens: Maak voor de zekerheid een back-up van je gegevens. Je kunt Google Takeout gebruiken om al je gegevens te downloaden, waaronder emails, foto's, documenten en nog veel meer.
  5. Blijf actief: Zorg ervoor dat je regelmatig inlogt op je Google-account en je mails checkt. Dit zal het als actief markeren en voorkomen dat het in de toekomst wordt verwijderd.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Google-account actief blijft en je gegevens veilig zijn. Niet alleen biedt dit je gemoedsrust, maar zorgt het er ook voor dat je alle belangrijke data behoudt die je in de loop van de jaren hebt opgeslagen.

Als je nog vragen hebt over hoe je je Google-account kunt beschermen, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

 

Smart-Site of Smart-Blog laten bouwen? Contacteer ons! | UP-TO-DATE WebDesign

Wil je je eigen Smart-Site of Smart-Blog laten bouwen? Of zoek je tips en advies om online veel beter te scoren? Contacteer ons!

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak