Hoe voorkom je dat Google je content als spam beschouwt: 6 tips gebaseerd op de nieuwste updates


Google is continu bezig met het verfijnen van hun zoekalgoritmes om de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren. Recentelijk heeft Google aangekondigd nog strengere maatregelen te nemen tegen de verspreiding van spam en AI-gegenereerde inhoud die weinig toegevoegde waarde biedt. Dit is van cruciaal belang voor contentmakers die willen voorkomen dat hun inhoud als irrelevant of spam wordt gemarkeerd. Laten we enkele strategieën bespreken om te zorgen dat je content Google proof is, gebaseerd op het artikel "Google Moves to Filter Out More Spam, AI-Generated Content From Search" door Michael Kan.

1. Creëer hoogwaardige, originele inhoud

Google geeft de voorkeur aan inhoud die nuttig en van hoge kwaliteit is. Dit betekent dat contentmakers moeten streven naar het produceren van originele inhoud die diepgaande informatie biedt en een unieke kijk op onderwerpen geeft. Vermijd het overmatig gebruik van AI-tools die inhoud genereren die weinig zin heeft voor de lezer of die sleutelwoorden bevat zonder betekenisvolle context.

2. Pas op voor 'Scaled Content Abuse'

Google is op zijn hoede voor websites die grote hoeveelheden inhoud genereren met als primaire doel het manipuleren van zoekresultaten. Dit staat bekend als 'scaled content abuse'. Zorg ervoor dat je content gevarieerd is en vermijd het produceren van pagina's die alleen bedoeld zijn om op bepaalde zoekwoorden te scoren zonder daadwerkelijke waarde voor de lezer.

3. Voorkom inhoud van derden van lage kwaliteit

Websites die lage kwaliteit inhoud van derden hosten, kunnen ook als spam worden gemarkeerd door Google. Zelfs als de rest van de website nuttige, originele content bevat. Wees voorzichtig met het toestaan van content van derden, zoals gesponsorde reviews, die geen waarde bieden aan de gebruikers en die de integriteit van je site kunnen aantasten.

4. Let op voor 'Expired Domain Abuse'

Een andere praktijk waar Google tegen optreedt, is 'expired domain abuse'. Dit gebeurt wanneer iemand een oud domein overneemt dat bekend stond om nuttige inhoud en het vervolgens gebruikt om spammy, zwakke inhoud te verspreiden. Als je een domein overneemt, zorg er dan voor dat je inhoud consistent is met de waarde van het oorspronkelijke domein.

6 Tips Voor Het Veiligstellen van Je Content:

  1. Prioriteer kwaliteit boven kwantiteit: Focus op het creëren van diepgaande content die echte vragen beantwoordt en waarde toevoegt voor de lezer.
  2. Optimaliseer voor mensen, niet alleen voor zoekmachines: Schrijven voor een echt publiek helpt ervoor te zorgen dat je inhoud relevant en boeiend blijft.
  3. Innovatie boven imitatie: Wees creatief en bied nieuwe perspectieven in je inhoud die je onderscheidt van de massa.
  4. Blijf UP-TO-DATE Met SEO best practices: Volg de veranderingen in zoekmachine optimalisatie om je strategieën aan te passen en aan de voorzijde te blijven.
  5. Kwaliteitscontrole is cruciaal: Review en update je bestaande content om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de huidige kwaliteitsstandaarden.
  6. Beveilig je content: Zorg ervoor dat je site beveiligd is en geen kwetsbaarheden bevat die kunnen worden uitgebuit door spammers. Dit is iets waar onze Smart-Site klanten zich hoe dan ook geen zorgen over hoeven te maken, aangezien al onze sites 100% gebouwd worden met Google diensten.

Door deze tips te implementeren en goed geïnformeerd te blijven over Google's beleid, kun je je positie in zoekresultaten beschermen en versterken. Het is duidelijk dat Google zich inzet voor het leveren van waardevolle content aan gebruikers, en het is aan contentmakers om deze richtlijnen te volgen en ervoor te zorgen dat hun werk aansluit bij deze nieuwe spelregels van Google.

 

Gratis Lunch & Learn "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google” | UP-TO-DATE Events

In een tijdperk waarin kunstmatige intelligentie (AI) een steeds belangrijkere rol speelt in diverse sectoren, is het essentieel om te begrijpen hoe AI kan worden ingezet voor het verbeteren van online communicatie en je bedrijfsvoering. Dit evenement biedt inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en onze toepassingen van AI in deze gebieden. Deelnemers krijgen de kans om te leren van UP-TO-DATE WebDesign en inzichten te verwerven in hoe AI kan bijdragen aan effectievere en efficiëntere online aanwezigheid.

ONTDEK MEER

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak