AI vaardigheden bepalen succes in creatieve sectoren


Een recente studie van Autodesk, waarbij meer dan 5.000 sectorleiders werden ondervraagd, schetst een belangrijke verschuiving binnen creatieve industrieën. AI wordt nu gezien als onmisbare vaardigheid voor toekomstige professionals.

De 'State of Design and Make 2024' rapport van Autodesk onthult inzichten in zakelijke veerkracht, talent en duurzaamheid, gebaseerd op enquêtes onder 5.399 bedrijfsleiders in sectoren variërend van media en entertainment tot bouwdiensten en industriële machines. Wat vooral opvalt, is de houding ten opzichte van AI.

AI is onderkend als een cruciaal gebied voor toekomstige investeringen en vijfenvijftig procent van de ondervraagden geeft aan AI reeds te benaderen of te hebben geïntegreerd in hun bedrijfsvoering. Nog meer verwachten dat AI hun industrie zal versterken en "essentieel over de hele linie" zal worden.

De meerderheid van de leiders (78%) is optimistisch en vertrouwt erop dat hun bedrijf de juiste beslissingen zal nemen met betrekking tot AI. Bovendien denkt 79% dat AI hun industrie creatiever zal maken en 66% is van mening dat AI binnen een tot drie jaar van essentieel belang zal zijn.

Opmerkelijk was de bevinding dat het vermogen om met AI-tools te werken, oftewel "werken met AI", werd aangeduid als de belangrijkste vaardigheid voor de toekomst in verschillende industrieën. Deze vaardigheid staat bovenaan in architectuur en constructie, ontwerp en productie, games en reclame, publicatie en grafische vormgeving. In de filmsector werd het als derde gerangschikt, na digitale vaardigheden en data-analyse.

Ji-Woong Hong, executive vicepresident van BF Production bij de mobiele en online game-ontwikkelaar COM2US, stelt: "Het vermogen om met AI te werken en deze te benutten, of het nu gaat om kunst, ontwikkeling of gameplanning, zal een belangrijke vaardigheid zijn in de toekomst."

Hoewel de meningen over het destabiliserende effect van AI vrijwel gelijkmatig verdeeld zijn, is het vertrouwen in AI "buitengewoon hoog", met 76% van de respondenten die de technologie vertrouwen voor hun industrie. Niettemin geven sommige leiders aan dat er sprake is van voorzichtig scepticisme, met name over het vertrouwen in de technologie voor het leveren van kritieke resultaten, aangezien bestaande AI-tools vaak fouten presenteren als feiten.

De topgebruikscases die vandaag voor AI worden genoemd, zijn het verhogen van de productiviteit en het automatiseren van alledaagse, repetitieve taken. Verder heeft Autodesk's eigen Maya-automatiseringstool, die artiesten helpt bij het beheren van hun scènegegevens, een ongekende toename van interesse getoond.

Het rapport heeft ook de kwestie van digitale volwassenheid onder de loep genomen. Digitaal volwassen mediabedrijven bleken ver voor te lopen als het ging om "praktijken die cruciaal zijn voor succes in de sector". Marion Guignolle, lead technical design animator voor Gearbox Studio Québec, benadrukt het belang van up-to-date blijven met de technologie om niet achterop te raken.

Deze bevindingen benadrukken de cruciale rol die AI zal spelen in de toekomst van ontwerp, productie en entertainment. Het belooft een fascinerende verschuiving te zijn waarbij creatievelingen zich moeten aanpassen aan een steeds meer door AI-gedreven industrie.

Image description

Gratis Lunch & Learn "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google” | UP-TO-DATE Events

Dit evenement biedt inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en onze toepassingen van AI in deze gebieden. Deelnemers krijgen de kans om te leren van UP-TO-DATE WebDesign en inzichten te verwerven in hoe AI kan bijdragen aan effectievere en efficiëntere online aanwezigheid.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak