Luma presenteert Dream Machine: een revolutie in videocreatie met AI-gegenereerde, realistische en fantasierijke scènes


Luma heeft onlangs Dream Machine geïntroduceerd, een baanbrekend AI-model dat is ontworpen om hoogwaardige, realistische en fantasievolle video's te creëren op basis van tekstuele instructies en afbeeldingen. Dit model, gebouwd op een schaalbare, efficiënte en multimodale transformerarchitectuur, betekent een aanzienlijke vooruitgang in de technologie voor videoproductie. Dream Machine is nu gratis beschikbaar voor iedereen via Luma Labs en is rechtstreeks getraind op video's, wat fysiek accurate, consistente en dynamische scènes oplevert.

Mensen hebben van nature de drang om te bouwen en te creëren, wat zowel voldoening als betekenis geeft aan hun leven. Luma speelt in op deze fundamentele menselijke trek door algemene AI-systemen te ontwikkelen die mensen in staat stellen om prachtige, krachtige en innovatieve scheppingen te realiseren die voorheen onbereikbaar of onmogelijk waren. Centraal in deze benadering staat de ontwikkeling van een 'verbeeldingsmotor', waarmee gebruikers elementen kunnen manipuleren en nieuwe werelden kunnen creëren. Dream Machine is het eerste model in een nieuwe serie grensverleggende generatieve modellen van Luma, bedoeld om creativiteit te stimuleren met beelden, video’s, tekst en andere vormen van expressie.

In tegensteling tot eerdere modellen die alleen afbeeldingen tot leven wekten, is Dream Machine een echt videoproductiemodel dat zich onderscheidt door snelheid en mogelijkheden. De efficiëntie van het model verwijdert alle beperkingen voor gebruikers, die daardoor hun ideeën kunnen uitwerken zo snel als ze kunnen denken. Dream Machine kan binnen slechts 120 seconden 120 frames genereren, wat gebruikers in staat stelt om groter te dromen en meer ideeën te verkennen zonder vertraging door langzame verwerkingstijden.

Een bijzondere eigenschap van Dream Machine is het vermogen om dynamische en actievolle shots te creëren. De AI genereert clips van vijf seconden met realistische bewegingen, cinematografische flair en dramatische effecten, waardoor statische beelden worden omgezet in boeiende verhalen. Dit maakt het een waardevol instrument voor filmmakers, marketeers en iedereen die op zoek is naar dynamische, aantrekkelijke content.

Dream Machine handhaaft de consistentie van karakters en begrijpt de interacties tussen personen, dieren en objecten in de echte wereld. Dit begrip maakt het mogelijk om video's te produceren die niet alleen karakterconsistent zijn, maar ook de natuurkunde getrouw nabootsen, wat bijdraagt aan een verhoogde onderdompeling voor de kijker. Of het nu gaat om een fantastische wereld of een realistisch scenario, Dream Machine zorgt ervoor dat karakters en elementen op een natuurlijke en overtuigende manier met elkaar omgaan.

Naast indrukwekkende generatiemogelijkheden, biedt Dream Machine gebruikers de kans om te experimenteren met diverse soepele, cinematografische en natuurgetrouwe camerabewegingen. Deze bewegingen sluiten aan bij de emotie en inhoud van de scène, waardoor ze de aandacht trekken met diepgaande cameravoering die de verhaalervaring verrijkt.

 

Luma Dream Machine

Dream Machine is an AI model that makes high quality, realistic videos fast from text and images from Luma AI

Voor de ontwikkeling van Dream Machine heeft Luma samengewerkt met Amazon Web Services (AWS), gebruikmakend van hun hoogwaardige H100-trainingsinfrastructuur, SageMaker HyperPod. Deze samenwerking heeft een model opgeleverd dat niet alleen krachtig, maar ook bijzonder efficiënt is. De eerste reacties op Dream Machine zijn uiterst positief en weerspiegelen de creatieve vrijheid die het veel gebruikers biedt.

Het ontwikkelen van Dream Machine was mogelijk dankzij het harde werk en de toewijding van een klein, uiterst getalenteerd team van onderzoekers, ingenieurs en ontwerpers bij Luma. Dit team zet zich in om algemene intelligentie in haar mooiste en nuttigste vorm te creëren, continu grenzen te verleggen en intens samen te werken in een omgeving met ruime middelen. Luma nodigt iedereen uit die gelooft dat zijn beste werk nog voor de boeg ligt om bij te dragen aan deze spannende onderneming.

Luma hoopt dat iedereen net zoveel plezier beleeft aan Dream Machine als het team heeft gehad bij het ontwikkelen ervan. Dit AI-model vormt een belangrijke stap naar het realiseren van een universele verbeeldingsmotor, en Luma is vastbesloten om de effectiviteit en de mogelijkheden ervan voortdurend te verbeteren. Dream Machine is nu beschikbaar voor iedereen, klaar om onbeperkte creativiteit te inspireren en mogelijk te maken.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak