Google schrapt continu scrollen in zoekresultaten


Google zou naar verluidt het continu scrollen van zoekresultaten op desktop en mobiel schrappen, waarbij het bedrijf terugkeert naar de oude methode van het verdelen van resultaten over meerdere pagina's (via The Verge).

Google introduceerde continu scrollen op mobiel en desktop in respectievelijk 2021 en 2022. De verandering deed denken aan een sociale media feed, hoewel de versie van Google nooit echt de "oneindige scroll" was zoals gebruikers van sociale netwerken die kennen. Zoekopdrachten retourneerden typisch het equivalent van zes pagina's aan resultaten in één scroll, voordat gebruikers een knop "Meer resultaten" kregen die het scrollen voortzette.

Google beweerde oorspronkelijk dat het continu scrollen het browsen van resultaten sneller en gemakkelijker zou maken, hoewel sommige gebruikers waarschijnlijk misten hoe het oude pagineringssysteem vaak fungeerde als een natuurlijke onderbreking die hen toeliet na te denken of ze alle informatie hadden die ze nodig hadden.

Een woordvoerder van Google zou naar verluidt aan Search Engine Land hebben verteld dat het continu scrollen vanaf 25 juni geleidelijk uit de desktop-zoekresultaten zal worden verwijderd, terwijl de functie "in de komende maanden" uit de mobiele resultaten zal worden verwijderd. Google zei dat de verandering nodig is om zoekresultaten sneller te kunnen leveren, in plaats van automatisch resultaten te laden die gebruikers niet expliciet hebben aangevraagd.

 

Nieuwe investeringaftrek voor duurzame en digitale groei

Ontdek de nieuwe investeringsaftrekregeling vanaf 2025 in België! Profiteer van fiscale voordelen voor digitale en duurzame investeringen. Lees hoe UP-TO-DATE WebDesign u kan helpen met slimme online oplossingen die energie-efficiënt en innovatief zijn.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak