Digitalis: het toekomstbeeld van Thierry Geerts, CEO van Google Belgium

Thierry Geerts, CEO van Google Belgium, schreef een boek. En wat voor één. In zijn boek Digitalis spreekt hij over een wereld van 4 miljard inwoners, die allemaal met elkaar verbonden zijn via het internet. Dat is nog niet zo gek, als je weet dat ruim 4 miljard mensen op onze planeet vandaag een internetverbinding hebben. In Digitalis spreekt Geerts ook over het ‘heruitvinden’ van de wereld en wat het voor ons kan betekenen. Kortom, Digitalis biedt ons een positieve kijk op de digitale wereld van morgen.

De toekomst is digitaal, maar willen wij dat wel?

De mens en de samenleving staan sceptisch tegenover de nieuwe digitale revolutie. We denken meteen aan het verlies van duizenden, misschien zelfs miljoenen jobs, met daarbovenop het verdwijnen van fysieke bedrijven en alles wat we tot dan hebben gekend. Maar niets is minder waar: die revolutie zal volgens Geerts zorgen voor meer veiligheid, jobs en zekerheid. Waar de auto’s vandaag zorgen voor doden, gewonden, vervuiling en veel files, zullen de zelfrijdende auto’s van de toekomst zelden slachtoffers maken, veel minder vervuilen en minder fileleed veroorzaken. Ze kunnen door meer mensen gedeeld worden en parkeren zich buiten de stad. Misschien hebben we zelfs geen eigen wagen meer nodig?

Het heruitvinden van de wereld

We moeten de wereld heruitvinden, en bedrijven zoals Air bnb en Uber zijn nog maar het begin. Disruptie, of het volledig omgooien van de wereld die wij nu kennen, is onvermijdelijk. Geerts noemt het ‘het heruitvinden van de wereld’, en dat is volgens hem noodzakelijk.
“De technologische revolutie ontwricht de oude wereld en doet die uit elkaar vallen. We moeten onze wereld opnieuw uitdenken met de technologie die nu beschikbaar is.”
“Mijn techno-optimisme is alleen maar gegroeid sinds ik in 2011 bij Google aan boord ben gestapt. Ik heb de voorbije jaren vanop de eerste rij gezien welke concrete impact nieuwe, innovatieve technologieën op het leven van heel grote groepen mensen kunnen hebben.” Toch zijn mensen niet altijd even optimistisch wanneer een nieuwe technologie zich aanbiedt: “Zelfrijdende auto’s illustreren perfect hoe mensen en samenlevingen reageren op nieuwe technologieën. Eerst vindt iedereen het een gek idee, een fantasietje van een verwarde professor. Dan wordt duidelijk dat het idee lang niet zo gek is als het aanvankelijk leek, en probeert iedereen te bewijzen dat het gevaarlijk is. In dat stadium zitten de zelfrijdende auto’s vandaag: ‘kijk, ze rijden ook voetgangers omver’. Maar de beste, meest impactvolle technologieën komen ooit op een punt dat we ze doodnormaal gaan vinden. Kan er tijdens een storm ook op een autonoom rijdende wagen een boom vallen? Ja, natuurlijk. Maar zullen zelfrijdende auto’s net als de auto’s vandaag 1,2 miljoen dodelijke slachtoffers per jaar eisen? No way, verkeersdoden worden iets zeldzaam in Digitalis.” 

Onderwijs is de basis van verandering

Om de bevolking te arrangeren moet de overheid het vuur aanmaken en aanwakkeren. Tot het zich voldoende verspreid heeft. En dat begint bij het onderwijs. Wij moeten onze kinderen leren over de toekomst en het heden, maar in plaats daarvan focussen we nog steeds op het verleden. Om vooruitgang te boeken dienen we onze kinderen te leren over wat er vandaag gebeurt en wat er in de toekomst mogelijk kan zijn. 

België, het epicentrum van Digitalis?

Volgens Geerts kan België een sleutelrol spelen in de digitale revolutie. “We beschikken over kapitaal, zijn goed opgeleid, kennen onze talen, hebben een gigantische knowhow opgebouwd en onze internetinfrastructuur is van een uitstekende kwaliteit. Niets houdt ons tegen om het voortouw te nemen.”

Bestel hier het boek Digitalis.

Bekijk ook deze interessante artikels:

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak