Google Plus verdwijnt: met deze checklist bent u voorbereid

Google+
Google Plus verdwijnt binnenkort. Om ervoor te zorgen dat u voorbereid  bent, selecteerden we de belangrijkste veranderingen voor u en uw bedrijf en maakten we deze checklist.
In december 2018 heeft Google besloten om te stoppen met Google Plus. Een ‘security flaw’, dat ervoor zorgde dat de gegevens van honderdduizenden gebruikers gelekt waren, is de aanleiding van het einde van Google Plus. Google heeft het lek niet meteen gemeld, waardoor ze onze privacy schendden. Daarom besliste Google om Google Plus voor consumenten volledig te verwijderen.

Wat zijn de gevolgen van de verdwijning van Google Plus?


Uw Google Plus account zal verdwijnen. Dat is op zich geen probleem, want Google Plus is nooit echt populair geworden. Ook Google pages en Google circles, kortom alles wat verbonden is met Google Plus, verdwijnt. Foto’s en videos in uw Google Plus Album Archief verdwijnen. Let op, dit is niet hetzelfde als Google Photos. Het Google Plus Album Archief bevat foto’s uit wat vroeger Picasa was, en foto’s uit Blogger albums. Wilt u uw Google Plus foto's downloaden om te bewaren? Dan doet u dit best voor 2 april 2019.

Google legt hier uit hoe u zelf een backup maakt van de foto's in Google+.

Wat de verdwijning van Google Plus niet betekent


De verdwijning van Google Plus heeft géén gevolgen voor de vindbaarheid van uw Smart-Site of Smart-Blog in zoekmachines. Ook heeft het geen gevolgen voor andere Google producten zoals YouTube, Google Photos, Google Drive en Google Mijn Bedrijf.

Belangrijk: Google Plus is niet Google


Google Plus is slechts één van de vele producten van Google. Andere producten zoals YouTube, Gmail, Google docs, Google forms etc. blijven allemaal werken. Via uw Google account heeft u toegang tot deze producten.

Wat moet u doen als u een Smart-Site of Smart-Blog heeft?


Om te beginnen:Dat Google Plus wordt opgeheven heeft op zich geen gevolgen voor uw Smart-Site of Smart-Blog. Iets wat denk ik iedereen graag wil weten is het volgende:

De foto’s en afbeeldingen op je Blogger blog blijven gewoon staan


Maar, er zijn wel een aantal elementen van Google Plus die verweven kunnen zijn met uw Blogger blog. In principe heft Google die zelf op, maar u kunt nu alvast zelf actie ondernemen en het meteen regelen. Hieronder enkele actiepunten. 

Maak een back-up van je Google Plus account


Heeft u belangrijke dingen op uw Google Plus account staan? Deze kunt u hier downloaden

Verwijder Google Plus social media buttons


Heeft u op uw blog social media buttons staan die naar uw Google Plus account linken? Verwijder die. Contacteer ons via klantendienst@uptodatewebdesign.be als wij dit voor u moeten doen.

Verwijder eventuele Google Plus widgets


Op Blogger blogs kunt u makkelijk 3 Google Plus widgets op je blog zetten. Heeft u deze widgets op uw blog of site staan? Haal ze dan weg. Het gaat om Google Plus Followers en de Google Plus Badge. 

Reageer niet meer op Blogger sites en blogs met uw Google account


Als u reageert op Blogspot blogs, dan kunt u dat doen met uw Google account. Omdat Google Plus verdwijnt, zullen ook alle reacties die u ooit heeft ontvangen of gegeven via een Google account verdwijnen. Daarom raden wij aan om vanaf nu niet meer te reageren met uw Google account. Wilt u de bestaande reacties behouden? Dan kunt u een backup maken van uw Google Plus profiel.

Verander uw Google Plus profiel in een Blogger profiel


In maart doet Google dit automatisch, maar u kunt het ook zelf doen. Dat kan als volgt:

  1. Ga naar uw Blogger Dashboard
  2. Klik op "Instellingen"
  3. Kies "Gebruikersinstellingen"
  4. Vink "Blogger" aan bij uw gebruikersinstellingen
  5. Kies een naam waarmee u wilt reageren, en volg de stappen. 
  6. Plaats een foto bij uw Blogger profiel, bijvoorbeeld het logo van uw bedrijf.Kopieer en plak waardevolle Google Plus comments


Hebben mensen waardevolle comments op uw blog achtergelaten met Google Plus comments? Dan is het vervelend dat u die gaat verliezen. Kopieer ze, en plak ze eventueel zelf in een comment onder de post. Zo blijven ze toch behouden bij de post. U kunt er ook een screenshot van maken en die onderin de post plaatsen als de comments veel toevoegen aan uw post.


Hoe maakt u een backup van je Google Plus profiel?


Heeft u social media buttons op uw blog die naar uw Google Plus profiel linken, verwijder die dan. Verder hoeft u niets te doen.

Download uw Google Plus profiel met Google Takeout


Om u te helpen alle gegevens van Google Plus te bewaren biedt Google Google Takeout. Daarmee kunt u in één minuut alles downloaden en opslaan in een archief. Dit zorgt voor een gerustgesteld gevoel: u heeft alles nog achter de hand. 

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak