We vinden moederdag belangrijker dan vaderdag


De cijfers spreken voor zich. Papa komt op de tweede plaats. We doen blijkbaar met zijn allen veel meer moeite om mama in de watten te leggen. Of is papa sneller tevreden als het op verrassingen aankomt dan mama? Dat kan het natuurlijk ook.

Mama is belangrijker dan papa, en dat hebben we niet zelf verzonnen. Dat kunnen we afleiden uit de Google Trends van de voorbije jaren. Dat geeft ons een beeld van hoe vaak er bepaalde zoektermen werden gezocht het voorbije jaar of zelfs alle jaren daarvoor. De onderstaande statistieken geven geen aantallen weer, maar tonen de verhouding tussen beide zoektermen. Je kan hier dus zo ver in gaan als je zelf wil. Wij hebben voor dit artikel eenvoudig gehouden: moederdag (blauw) vs vaderdag (rood). Het precieze aantal zoekopdrachten staan in de cartoon.


We kunnen een aantal dingen leren uit deze statistieken:
  • Veel mensen gaan via Google op zoek naar inspiratie om vooral mama te verwennen, maar een grote groep doet dat dus ook voor papa. 
  • Vorig jaar werd er meer gezocht in Google dan de voorgaande jaren
  • Het is belangrijk om met je bedrijf in te zetten op deze dagen in je communicatie
  • Google Trends is een handige manier om te weten waar je doelgroep op welk moment interesse in heeft
Het is dus heel belangrijk om in je communicatie met de juiste boodschap op het juiste moment naar buiten te komen. Zo schreven we afgelopen december ook dit artikel over Sinterklaas vs de Kerstman op basis van de statistieken in Google Trends. Je kunt Google Trends gebruiken als app (download de app voor Apple), of je kunt de desktop versie gebruiken om de interesses van de dag te zien en om dit soort vergelijkingen te maken. Dankzij deze handige Google tool weten we dus precies wanneer we over een bepaald thema iets moeten schrijven.

Wil je zelf eenvoudig berichten zoals deze online verspreiden?

Ben je op zoek naar een manier om eenvoudig goede zoekresultaten te krijgen en een groot publiek online te bereiken? We hebben met onze Smart-Site en Smart-Blog een bewezen Google-strategie die zowel op korte als lange termijn zijn vruchten blijft afwerpen en u hoger tilt in de zoekresultaten.

Bekijk hier de getuigenissen van onze klanten en een overzicht van meer dan 200 positieve Google-Reviews over onze strategie en dienstverlening.

Belangrijkste troeven van onze werkwijze 

  • EĆ©nmalig investeren (de Smart-Site van Marino Keulen is ondertussen al 10 jaar oud)
  • geen onderhoudscontracten of maandelijkse kosten
  • eenvoudig zelf nieuwe berichten posten en aanpassen (kan zelfs via smart-phone)
  • goede begeleiding (maandelijks gratis opleidingen op onze kantoren)
  • automatisch nieuwe berichten posten op social media en nieuwsbrieven
Ik leg het kort uit:


Wat is een Smart-Site? 

Een Smart-Site wordt volledig gemaakt met behulp van Google diensten en vervangt een bestaande (verouderde) website. Je kan via een app op de smart-phone nieuwe berichten plaatsen die dan met 1 druk op de knop automatisch gepost worden op social media en een geautomatiseerde nieuwsbrief.

Bekijk de getuigenis van Jan Bongers over de Smart-Site van de UitvaartmakelaarEnkele voorbeelden van Smart-Sites met geautomatiseerde social media en nieuwsbrieven:
Lees hier de 12 voordelen die de Smart-Site kan bieden.

Wat is een Smart-Blog?

Een Smart-Blog vervangt de nieuwspagina van uw bestaande (moderne) website en zorgt ervoor dat  zoekresultaten rechtstreeks via Google-diensten verlopen. Je kan via een app op de smart-phone nieuwe berichten plaatsen die dan met 1 druk op de knop automatisch gepost worden op social media en een geautomatiseerde nieuwsbrief. Klik hier voor meer info over de Smart-Blog.

Bekijk de getuigenis over de Smart-Blog van Juwelier WillemsEnkele voorbeelden van Smart-Blogs in combinatie met een bestaande website:
Klik hier voor een greep uit meer dan 250 klanten die reeds gebruik maken van onze Smart-Strategie.


Contacteer ons voor een vrijblijvende analyse van uw huidige aanpak online & een persoonlijke presentatie van onze strategie op uw kantoor of via een online-meeting

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak