6 tips om je doelgroep te bereiken online


Door te wachten tot jouw potentiële klanten je bedrijf spontaan vinden online loop je heel wat kansen mis. Succesvolle bedrijven profileren zich vandaag online via diverse sociale media kanalen en nieuwsbrieven om top of mind te blijven. Het lijkt vaak tijdrovend, kostelijk en vermoeiend om klanten via verschillende kanalen te bereiken, maar het kan ook anders.

1. Je website moet scoren online


Digitale marketeers staren zich soms blind op snelle, handige regeltjes. Dat is onvermijdelijk. Ze werken in een industrie waar je om de oren geslagen wordt met statistieken en algoritmes en waar goeroes steeds op zoek gaat naar onfeilbare formules om een precies resultaat te behalen. Het gevolg is dat marketeers vaak een antwoord zoeken dat simpelweg niet bestaat.

Online vindbaarheid is vandaag veel complexer dan enkele jaren geleden. Niet alleen de content, maar ook de technische opbouw, je aanwezigheid op verschillende social media en je reviews zijn belangrijk. Google voert enkele keren per jaar updates uit die het algoritme veranderen.

Kies dus voor een website die up-to-date blijft en die niet afhankelijk is van die updates.
2. Je social media kanalen moeten leven: posten is de boodschap


Social media zijn vandaag niet meer weg te denken uit je online communicatie. Ook jouw klanten zijn aanwezig op verschillende social media, ook al zit jij er misschien zelf niet veel op.


65 procent van de Belgen gebruikt minstens één sociaal medium op dagelijkse basis. En ze brengen er gemiddeld zo'n anderhalf uur per dag door. Op sociale media actief zijn en adverteren is dus de manier bij uitstek om je doelpubliek te bereiken. En de kosten zijn, vandaag nog, zeer laag ten opzichte van traditionele vormen van adverteren om je doelgroep te bereiken.Wil je als adverteerders betalend reclame maken, dan zijn er een hoop mogelijkheden om je campagnes te optimaliseren. Zo kunnen ze de specifieke doelstelling kiezen, het gewenste advertentietype uitkiezen en de exacte doelpubliek instellen. Facebook en LinkedIn hebben van alle sociale media de meest uitgebreide analyse-tools om te meten welk effect je advertenties hebben. Want meten is weten. Zo ben je er zeker van dat elke euro ook echt gespendeerd wordt om precies die mensen te bereiken.

Lees ook: Start gericht online te communiceren met uw doelgroepen

3. Laat regelmatig van je horen via nieuwsbrieven


Als iemand al met jouw bedrijf in aanraking is gekomen moet je die kans aangrijpen om hem of haar regelmatig aan je te laten denken. Het kan dat die persoon vandaag nog geen behoefte heeft waar jij een antwoord op hebt maar dat kan binnen een jaar helemaal veranderen. Nieuwsbrieven in de vorm van e-mails zijn nog steeds de beste manier om regelmatig met jouw boodschap in beeld te komen. Beloon je contacten met handige tips en tricks en verveel hen niet met uitsluitend commerciële boodschappen. Dit zal ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen.4. Je Google Mijn Bedrijf pagina moet tip top in orde zijn 


Google My Business is voor Google wat je identiteitskaart is voor de overheid: hun manier om te weten wie jij bent. Om beter te scoren in Google kan je vandaag inzetten op de belangrijkste Google-diensten en SEO. Kwalitatieve Google Reviews worden daarbij steeds belangrijker voor je ranking. En die reviews worden via je Google Mijn Bedrijf gegeven.


Er zijn al heel wat elementen, die je zou verwachten van een standaard website, verwerkt in Google Mijn Bedrijf. Het lijkt er hoe langer hoe meer op dat Google op deze manier de rol van een "standaard" website naar zich toe zal trekken. Zo kan je als retailer zelfs producten toevoegen aan deze pagina. 

Download hier de app voor iPhone of Android. Dan krijg je ook meldingen als iemand een vraag stelt of een review post en je hebt de kans om meteen te reageren.

5. Maak gebruik van Google diensten


Met een website ben je afhankelijk van de updates van Google en moet de webdesigner de website na elke Google-update updaten. De "slimme" trucs van vroeger zijn niet voldoende om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google: de zoekmachine 'leest' werkelijk de inhoud van pagina's online en geeft een bepaalde waarde aan die inhoud waardoor ze hoger of lager kunnen scoren. Dit vormt een probleem voor veel webdesigners aangezien zij zich baseren op de kennis die ze vandaag hebben, waardoor die morgen alweer achterhaald kan zijn.


Werk daarom met de diensten die Google zelf heeft bedacht, waardoor je steeds automatisch up-to-date blijft met de laatste nieuwe ontwikkelingen bij Google.

6. Verzamel Google reviews
Google reviews zullen steeds belangrijker worden om beter te scoren online. Klanten zullen, uit zichzelf, eerder een slechte review geven dan een goede. Dat geldt voor alle sectoren. Zo zullen bezoekers van een hotel eerder een review schrijven wanneer ze ontevreden zijn, om hun ervaringen te delen. Tevreden klanten zijn minder geneigd om hun ervaringen te delen, net omdat ze tevreden zijn.Als je niet bezig bent met het verzamelen van goede reviews, dan wacht je op de slechte.
Een slechte review kan je gemiddelde score snel naar beneden halen. Daarom is het beter om in te spelen op je klanten en te zorgen dat ze een goede review achterlaten. 

Hoe kan je dit doen? Vragen kost niets, probeer tijdens verschillende contactmomenten met je klanten te vragen om een review achter te laten. Als je in de gelegenheid bent om bijvoorbeeld bezoekers of klanten te verleiden tot het achterlaten van feedback

Gebruik de kanalen die je al ter beschikking hebt, nieuwsbrieven, social media en een gesprek met de klant zijn een goed begin. Je kan er zelfs een wedstrijd aan koppelen, bv: de beste review wint een prijs of cadeaubon van de zaak. De voorsprong die je vandaag hebt met Google Reviews zal volgend jaar al verdwenen zijn. Maak er gebruik van; verzamel reviews!

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak