Social media gebruik in België: meer dan ooit online
Digitaal loopt alles razendsnel. Ben jij nog niet op volle snelheid op gebied van online communicatie en marketing? Hoog tijd om een tandje bij te steken. Je klanten bevinden zich allemaal in de digitale wereld.

Wat moet jij doen om hen te bereiken?


Actief inzetten op je online aanwezigheid natuurlijk. Uit onderzoek van Global Digital Research blijkt dat we ons meer dan ooit tevoren op de digitale snelweg van het internet bevinden. Om hier op in te spelen moet je mee zijn met het veranderende online medialandschap en de daarbij horende social media kanalen.

Mobielvriendelijke website


93% van de Belgen waren mobiel online in 2019. Dat is een stijging van 5% tegenover 2018 en in 2020 zal dit aantal alleen maar toenemen. Jouw bedrijf moet daarom niet alleen online communiceren, maar ook inspelen op de noden van een mobiele surfer door je website mobielvriendelijk te maken. Waarom?

Online marketing


Gemiddeld surft de Belg 5 uur en 1 minuut per dag online. Dat is een gigantisch aandeel uit de dagbesteding, waarvan zeker een portie kan uitgaan naar aandacht voor jouw bedrijf. Steel die aandacht met:

  • De website: maak deze SEO-friendly, waardoor je bovenaan in Google komt te staan bij de juiste zoekwoorden.
  • Je social media: op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest kan je ruim 7,5 miljoen Belgische gebruikers bereiken. Hierop aanwezig - en actief - zijn is dus een must.
  • Advertenties: reclame werkt! Verhoog je merkbekendheid zodat ook nieuwe klanten je bedrijf leren kennen.

E-commerce


E-commerce zit in de lift. Daar kunnen online-winkels zoals Bol.com, Zalando en Amazon.com van meespreken. Klanten vragen om easy access tot jouw producten of diensten. Via social media en advertenties kan jouw doelgroep rechtstreeks in contact gebracht worden met je webshop. In 2020 zal dit verder evolueren. 

In 2018 kochten we voor 10,6 miljard euro in online winkels. In 2019 steeg dit bedrag met 7%!

De Belg beseft dat hij zijn huis niet meer uit hoeft om iets te kopen. Dit is dus het ideale moment om in te zetten op e-commerce voor jouw bedrijf. Richt je website in met een webshop en kom tegemoet aan de noden van je klanten. Gratis verzending en retour vinden ze trouwens vanzelfsprekend.


Klantenservice


Klantenservice heeft zich ook verplaatst naar de digitale wereld. Klanten klagen niet meer bij het bedrijf, maar zetten hun klachten online. Op sociale media en in de vorm van reviews laten klanten weten wat ze van jouw bedrijf en je producten of diensten vinden. Tegelijkertijd leest een grote groep gebruikers mee en dat kan negatieve gevolgen hebben voor je imago. Mond tot mond reclame beperkt zich dus niet meer tot de vriendenkring. Ons advies: wacht niet op de slechte reviews en verzamel goede reviews.

Hoe beantwoord je een negatieve reactie?


Als je negatieve reacties ontvangt, behandel je deze als volgt:
  • Reageer zo snel mogelijk
  • Bied, indien nodig, je verontschuldigingen aan
  • Laat publiekelijk zien dat je de review serieus neemt
  • Werk samen met de klant naar een oplossing
  • Bij afhandeling vraag je of de klant zijn review wilt aanpassen

Geef reden tot goede reviews


Goede reviews zijn het gevolg van een goede klantervaring. Inzetten op service en customer experience zijn geen overbodige luxe. Goede ervaringen delen we ook op social media!
2020 is het jaar van de vernieuwing, er staan veel technologische trends op het menu en ook jouw bedrijf kan zich online profileren. Wacht niet te lang, want jouw concurrenten zijn al op weg.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak