7 Halloween marketing tips om je bedrijf een boost te geven online


Up-to-date blijven met aankomende events is belangrijk voor elke moderne ondernemer en anno 2023 des te meer in een wereld vol social media. Door je gebruikelijke nieuwsberichten, posts en marketing strategieën in te kleden met wat feestelijke 'vibes' kan je jouw bedrijf nieuw leven inblazen en extra aandacht brengen naar je promoties.

Daarnaast kan het ook nooit kwaad om gewoon wat plezier te hebben en creatief om te gaan met je acties en campagnes. All work and no play made Jack a dull boy, after all.. 👻

Waarom Halloween marketing voor je bedrijf?

Halloween is een onofficiële feestdag die steeds populairder wordt, zowel in Nederland als in België. Dit betekent dat er veel opwinding en voorbereiding rond het evenement is, en dat betekent dat het een uitstekende tijd is om de aandacht van klanten te trekken. Of je nu een fysieke locatie of een online winkel hebt, Halloween marketing kan je helpen om je merk op een leuke en effectieve manier onder de aandacht te brengen.

Dus zonder verder uitstel, hier zijn onze 7 Halloween marketing tips om je bedrijf een boost te geven:7 Halloween marketing tips voor je bedrijf

1. Bedenk een Halloween special

Een lopende special ter ere van Halloween is een goede manier om deze maand wat extra aandacht van je klanten te krijgen. Zelfs iets eenvoudigs als: "Kom in kostuum naar onze winkel voor 10% korting!" of "Tag ons in een foto met je engste kostuum  en maak kans op ... " kan al heel wat in beweging brengen.

Heb je geen product of dienst om op deze manier in de kijker te zetten? Dan kan je nog steeds een spookachtige e-mail sturen waarin je de mensen in je adressenbestand een gelukkig Halloween wenst. Het zal je verbazen hoeveel een beetje positiviteit en feestelijkheid voor jouw klanten kan betekenen.

2. Wat en wanneer communiceer je het best?

Een Belgisch publiek spreek je best aan met een afbeelding en visuele content, een Nederlands publiek met een artikel of een YouTube video.

Belgen en Nederlanders zoeken tussen 20 en 31 oktober actief naar Halloween en Halloween-gerelateerde content, activiteiten, events, tips en kostuums. Als je wil communiceren over Halloween en hier een zo groot mogelijk publiek mee wilt bereiken, communiceer je dus best in die periode. Dat is namelijk de enige periode in het hele jaar dat Belgen én Nederlanders geïnteresseerd zijn in Halloween-gerelateerde boodschappen.

 

Halloween - het verschil tussen België en Nederland? | UP-TO-DATE WebDesign

Is Halloween even populair in België als in Nederland of is er een verschil? Hoe ga je hiermee om in je communicatie? En wanneer communiceer je over Halloween?

3. Houd een Halloween evenement

Indien je de trotse eigenaar bent van een fysieke locatie, zou je kunnen overwegen om in het kader van Halloween een evenement te organiseren. De mogelijkheden hiervoor zijn vrij uitgebreid. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudig feestje waarbij gasten worden uitgenodigd om verkleed te komen en mee te doen aan een leuke pompoen snijwedstrijd. 

Aan de andere kant, als je jezelf echt wilt uitdagen, zou je ook een volledige Halloween-thema-avond kunnen organiseren. Denk hierbij aan een interactieve spokenjacht, een horrorfilm marathon, of zelfs een thema-gericht diner compleet met griezelige cocktails.

Dit soort evenementen dienen als een fantastische manier om klanten naar jouw locatie te trekken. Niet alleen bied je ze plezier en entertainment, maar je geeft ze ook de kans om op een speelse manier met je merk in contact te komen.

4. Bedenk gezamenlijke acties

Je bent ongetwijfeld niet alleen in je zoektocht naar extra klanten. Nu de roep om lokaal te winkelen steeds groter wordt, is het interessanter dan ooit om gezamenlijk acties op te zetten met collega ondernemers uit je buurt. Denk aan aanvullende producten of diensten waar je samen een actie rond kan lanceren. Als jullie dezelfde doelgroep hebben maar geen rechtstreekse concurrenten zijn, dan kan dit jullie wederzijds heel wat extra klanten opleveren.

5. Geef Halloween gerelateerde content vrij

Inhoud gerelateerd aan Halloween kan een krachtige manier zijn om het publiek te trekken. Het spectrum van mogelijke content is breed en veelzijdig. Men kan bijvoorbeeld denken aan blogposts gevuld met handige tips en advies om een onvergetelijke Halloween te beleven. 

Deze posts kunnen adviezen bevatten over hoe je je huis kan decoreren met spookachtige accessoires, hoe je de perfecte Halloween-make-up kan aanbrengen, of hoe je de meest angstaanjagende pompoenen kan snijden.


Naast deze tips, kan Halloween-gerelateerde content ook recepten voor Halloween-snacks zijn. Deze recepten kunnen variëren van eenvoudige, maar griezelige hapjes tot uitgebreide, thematische diners. Bijvoorbeeld, hoe maak je een bloederige Halloweencake of hoe bereid je griezelige spider-web cupcakes.

6. Houd een Halloween-wedstrijd

Organiseer een Halloween-wedstrijd om klanten te stimuleren interactie aan te gaan met jouw merk. Je zou als uitdaging een 'beste kostuum'-wedstrijd kunnen houden, waarbij klanten foto's van hun inventieve en unieke Halloween-kostuums delen. Dit zou niet alleen betrokkenheid creëren, maar ook een kans bieden voor het publiek om hun creativiteit te tonen. Die foto's kan je vervolgens laten posten op social media en jouw pagina laten 'taggen' in de foto's, zodat je veel mensen binnen de vriendenkring van je doelgroep kan bereiken. 


Als alternatief zou je iets meer betrokken kunnen organiseren, zoals een 'griezeligste verhaal'-wedstrijd. In deze uitdaging kunnen klanten hun beste Halloween-gebaseerde horrorverhalen indienen. Dit kan de deelnemers de kans bieden om hun schrijftalenten te laten zien en tegelijkertijd de gemeenschap in de Halloween-sfeer te brengen. Er zouden prijzen kunnen worden aangeboden voor de meest aangrijpende en griezelige inzendingen. Dit zorgt voor een dieper niveau van betrokkenheid en interactie met jouw merk.

7. Freaky nieuwsbrief

Vertel een griezelig verhaal, een goedkope grap of plaats zelfs een foto van je nieuwste creatie van een pompoen; alles wat met Halloween te maken heeft om de aandacht van de lezer te trekken. Denk aan de juiste conclusie of call-2-actions om de lezer naar een commerciële boodschap te leiden. Dit zal lezers naar uw nieuwsbrieven lokken zonder direct advertenties naar hen te gooien.


Zoals in puntje 1 vermeld kan zelfs een simpele "Happy Halloween" e-mail een positief effect hebben op uw klanten. Neem wat extra tijd om een ​​beroep te doen op degenen in je e-maildatabase die niet goed reageren op commerciële e-mails. Het af en toe verzenden van niet-commerciële-e-mails heeft aangetoond dat het het effect van promotionele-e-mails versterkt wanneer ze worden verzonden. 

Halloween is het perfecte moment om deze tactiek uit te proberen! 

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak