4 Halloween marketing tips om je bedrijf een boost te geven onlineUp-to-date blijven met aankomende events is belangrijk voor elke moderne ondernemer en anno 2020 nog veel meer voor de wereld van social media. Door je gebruikelijke nieuwsberichten, posts en marketing strategieën in te kleden met wat feestelijke 'vibes' kan je jouw bedrijf nieuw leven inblazen en extra aandacht brengen naar je promoties.

Daarnaast kan het ook nooit kwaad om gewoon wat plezier te hebben en creatief om te gaan met je acties en campagnes. All work and no play made Jack a dull boy, after all.. ? 👻

4 Halloween marketingideeën voor maand vol sales en nieuwe klanten1. Bedenk een Halloween special

Een lopende special ter ere van Halloween is een goede manier om deze maand wat extra aandacht van je klanten te krijgen. Zelfs iets eenvoudigs als: "Kom in kostuum naar onze winkel voor 10% korting!" of "Tag ons in een foto met je engste kostuum  en maak kans op ... " kan al heel wat in beweging brengen.

Heb je geen product of dienst om op deze manier in de kijker te zetten? Dan kan je nog steeds een spookachtige e-mail sturen waarin je de mensen in je adressenbestand een gelukkig Halloween wenst. Het zal je verbazen hoeveel een beetje positiviteit en feestelijkheid voor jouw klanten kan betekenen.

2. Wat en wanneer communiceer je het best?

Een Belgisch publiek spreek je best aan met een afbeelding en visuele content, een Nederlands publiek met een artikel of een YouTube video.

Belgen en Nederlanders zoeken tussen 20 en 31 oktober actief naar Halloween en Halloween-gerelateerde content, activiteiten, events, tips en kostuums. Als je wil communiceren over Halloween en hier een zo groot mogelijk publiek mee wilt bereiken, communiceer je dus best in die periode. Dat is namelijk de enige periode in het hele jaar dat Belgen én Nederlanders geïnteresseerd zijn in Halloween-gerelateerde boodschappen.

3. Bedenk gezamenlijke acties

Je bent ongetwijfeld niet alleen in je zoektocht naar extra klanten. Nu de roep om lokaal te winkelen steeds groter wordt, is het interessanter dan ooit om gezamenlijk acties op te zetten met collega ondernemers uit je buurt. Denk aan aanvullende producten of diensten waar je samen een actie rond kan lanceren. Als jullie dezelfde doelgroep hebben maar geen rechtstreekse concurrenten zijn, dan kan dit jullie wederzijds heel wat extra klanten opleveren. 

4. Freaky nieuwsbrief

Vertel een griezelig verhaal, een goedkope grap of plaats zelfs een foto van je nieuwste creatie van een pompoen, alles wat met Halloween te maken heeft om de aandacht van de lezer te trekken. Denk aan de juiste conclusie of call-2-actions om de lezer naar een commerciële boodschap te leiden. Dit zal lezers naar je nieuwsbrieven lokken zonder direct advertenties te tonen.

Zoals in puntje 1 vermeld kan zelfs een simpele "Happy Halloween" e-mail een onmeetbaar positief effect hebben op je klanten. Neem wat extra tijd om een beroep te doen op degenen in je e-maildatabase die niet goed reageren op commerciële e-mails. Het af en toe verzenden van niet-commerciële-e-mails heeft aangetoond dat het het effect van promotionele-e-mails versterkt wanneer ze worden verzonden. 

Halloween is het perfecte moment om deze tactiek uit te proberen! 

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak