Of je nu al een fysieke winkel hebt en je wilt gewoon meer online aanwezigheid opbouwen om je product of dienst via een webshop op de markt te brengen, of je wilt je allereerste bedrijf een vliegende start geven online. In beide gevallen zal dit artikel een grote hulp zijn. We hebben de nuttigste ideeën verzameld om je te begeleiden bij het bouwen van een effectieve e-commerce winkel voor je bedrijf.
Dankzij webontwikkelaars over de hele wereld is het maken van een online winkel tegenwoordig veel gemakkelijker en betaalbaarder geworden dan ooit. Omdat er echter zoveel mogelijkheden zijn raken de meeste ondernemers in de war over wat ze voor hun bedrijf precies moeten kiezen. Daarom hebben we onze experts om hulp gevraagd en zijn we tot deze gids gekomen. Hieronder vind je de belangrijkste stappen die je moet volgen bij het bouwen van een webshop om te starten met e-commerce.
Wat heb je nodig om te starten met het bouwen van een webshop?
We leven dankzij het internet en moderne technologie in een fantastisch tijdperk van onbeperkte mogelijkheden. Er is geen beter moment om een e-commerce bedrijf te starten dan nu. Het bouwen van een online winkel is eigenlijk eenvoudig en alles wat je nodig hebt om meteen te starten is een computer. Er zijn meerdere opties die je kan gebruiken bij het bouwen van een online winkel. In dit artikel bespreken we de stappen voor het bouwen van een e-commercesite met behulp van een websitebouwer.
Een webshop bouwen met een webdesigner
1. Vind de juiste websitebouwer en kies het beste abonnement voor uw webshop
Hoewel er veel opties op de markt zijn, moet je de juiste e-commerce webdesigner vinden die het beste bij je budget en je voorkeuren past. E-commerce webontwikkelaars hebben ingebouwde software waarmee je in slechts enkele minuten eenvoudig een online winkel kunt bouwen.
We begrijpen dat het kiezen van de juiste webdesigner een beetje lastig kan zijn, maar hier zijn de belangrijkste vragen die zeker gesteld moeten worden bij je eerste gesprek. Dan weet je meteen of je met een ervaren webdesigner te maken hebt die ook echt voor resultaten zal zorgen:
Zodra je de juiste partner voor je bedrijf hebt gevonden, kan je kiezen uit de plannen die ze aanbieden. Onthoud dat elk abonnement verschillende functies heeft. Analyseer de functies die je nodig hebt, afhankelijk van de grootte van je bedrijf en de groei waar je naar streeft. Houd er rekening mee dat je bij het bouwen van een online winkel een betaald abonnement moet nemen.
2. Kies een domeinnaam voor je online winkel
Een domeinnaam is erg belangrijk omdat dit het belangrijkste onderdeel is bij het lanceren van een e-commerce website. Je domeinnaam moet gemakkelijk te onthouden zijn en sterk gerelateerd zijn aan je online winkel. Je moet je domeinnaam zorgvuldig kiezen, omdat dit helpt bij het vestigen van je product of dienst en je bedrijf in het algemeen.
Je kan een domeinnaam kopen via serviceproviders zoals Wix of je kan ook een domeinnaam krijgen van registrars zoals Domain.com en deze eenvoudig koppelen aan je e-commerce webshop.
Aan de andere kant, als je al een domeinnaam voor je bedrijf hebt, kan je zelf je domeinnaam gewoon koppelen aan het door u gekozen e-commerce webdesign. Maar om dit te doen, moet je eerst contact opnemen met je huidige domeinnaamprovider, omdat je mogelijk een overeenkomst hebt die moet worden besproken, vooral als het gaat om het verhuizen of koppelen van de domeinnaam.
3. Kies en pas het perfecte e-commercesjabloon aan
Nu je al een domeinnaam en een e-commerce webdesigner hebt, kan je nu het perfecte design voor je online winkel kiezen. Met e-commercesjablonen, ook wel thema's genoemd, kan je een e-commercewebsite kant en klaar opzetten zonder al te veel technisch gedoe. Ja, je hoort het goed! Zelfs als je geen achtergrond in webdesign hebt, of geen gebruik wilt maken van een webdesigner, kan je nog steeds een competitieve online winkel ontwerpen en met e-commerce starten.
Houd bij het kiezen van een sjabloon rekening met het volgende:
- Functies die je wilt voor je online winkel – Vraag uzelf af wat u echt wilt voor uw winkel. Heb je video's, galerijen of kaarten nodig? De meeste sjablonen hebben meer functies, dus zorg ervoor dat je een lijst maakt voordat je een sjabloon voor je online winkel kiest.
- Welke startpagina-stijl heeft jouw voorkeur? - Het allereerste wat je klanten te zien krijgen, is de startpagina. Zorg er dus voor dat je homepage aantrekkelijk genoeg is om je klanten aan te moedigen om door de andere pagina's van je website te bladeren.
- Hoe wil je dat klanten zich op uwjesite verplaatsen – De meeste online klanten verlaten een e-commercesite in minder dan een minuut. Daarom is het erg belangrijk dat klanten in ongeveer 20 tot 30 seconden zonder problemen kunnen vinden wat ze zoeken.
Als je al een thema voor je website hebt gekozen, kan je beginnen met het aanpassen ervan. Het is eigenlijk gemakkelijk om te doen, zelfs als je geen expert bent. Pas je tekstlettertype en -grootte, afbeeldingen, functies, kleurenschema, enz. aan naar wens en zonder dat dit ten koste gaat van het resultaat van het design.
4. Producten toevoegen en betalings- en verzendmethoden instellen
Je online winkel is bijna klaar. Nadat je een stijlvol sjabloon voor je online winkel hebt gekozen en aangepast is het tijd om je producten toe te voegen, de betalingsmethode in te stellen en verzendinstellingen aan te geven. Wanneer je een modern CMS voor e-commerce gebruikt, heb je meer controle over de pagina's van uw je producten. De belangrijkste dingen die je nodig hebt bij het aanbieden van je producten zijn:
- Productnaam
- Prijs
- Categorie
- Beschrijving
De productbeschrijvingen moeten overtuigend zijn en aanzetten tot een aankoop. Bij het schrijven van een beschrijving zijn er echter ook dingen die je moet vermijden, zoals lange zinnen en clichés.
SEO is ook erg belangrijk bij productbeschrijvingen. Dit helpt je website hoger te scoren in Google of andere zoekmachines wanneer klanten zoeken naar een bericht dat gerelateerd is aan je product/dienst. Hoe hoger je in de ranking van Google komt, hoe meer verkeer je website zal ontvangen; en meer verkeer, betekent mogelijk meer omzet.
De volgende stap is het instellen van een betalings- en verzendmethode. Gelukkig hebben e-commerce websitebouwers dit werk gemakkelijk gemaakt. Je kan met behulp van je serviceprovider eenvoudig en direct verbinding maken met betalingsopties en koeriers in je regio.
5. Publiceer je webshop
Dit is de laatste stap van het bouwproces van je online winkel. Maar voordat je je website publiceert, moet je eerst een voorbeeld bekijken en testen of alle functies werken. De belangrijkste functies om te testen zijn de knoppen voor toevoegen aan winkelwagen, betalingsopties, verzendopties en het testen van je website in verschillende browsers. Zonder de juiste instellingen zal je online winkel niet goed werken, dus zorg ervoor dat alles goed is ingesteld voordat je het publiceert.
We hopen dat dit artikel je een idee heeft gegeven over hoe je een e-commerce bedrijf helemaal zelf kunt starten. Wil je vrijblijvend kennismaking met onze diensten, contacteer ons dan voor een gesprek.