In het Oog van Google | SIM | LWV | Kasteel Vaeshartelt


Op 4 april heeft Emiel Jans van UP-TO-DATE WebDesign ondernemers uit Maastricht meer inzicht gegeven in de kansen die dankzij het internet en technologie nu voor het grijpen liggen. Hoe kun je nou inzetten op zaken die continuïteit bieden en waarop kun je verder bouwen ook al blijft de technologie evalueren? Emiel heeft gezorgd voor een dosis inspiratie en handvaten waar ondernemers morgen al mee aan de slag kunnen.

Daarnaast gaf hij ook al een kleine sneak peek voor een vervolgsessie over ‘voice assistant’ die in het najaar van dit jaar zal plaatsvinden. Uiteraard ontvangen SIM-leden hier tijdig een uitnodiging voor.

Ben je op zoek naar een interessante spreker voor je event? Boek dan een vrijblijvend gesprek met Emiel Jans en hij komt persoonlijk langs om de inhoud van deze lezing toe te lichten in functie van je bedrijf.

AFSPRAAK MAKEN

Deze topics kwamen aan bod

Hoe zal het internet vandaag, morgen en overmorgen onze manier van werken en contacten leggen beïnvloeden? Welke rol spelen wij online en hoe bereik ik de juiste doelgroep dankzij Google en social media? Welke sociale media zijn nuttig en wat zijn de gevolgen van mijn acties online? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die opgehelderd werden tijdens deze bijeenkomst.

Goed gezien en gevonden worden start bij Google

Door al je informatie in één website te verzamelen en te hopen dat Google je zo zal 'ontdekken' en online tonen in de zoekresultaten, werk je nog steeds zoals dat 20 jaar geleden gebeurde. Dat is vandaag niet meer voldoende. Door in te zetten op de juiste diensten van Google zal je online beter opvallen, hoger scoren in de zoekresultaten van Google en zal je content voor altijd online blijven dankzij Google zelf.

Herinner je het voorbeeld van 'Me at the zoo' uit 2005, gepost door één van de oprichters van YouTube. 

Zoekresultaten via Google diensten

Een website alleen is niet meer genoeg

Concurrenten zetten met hun online communicatie in op diverse social media kanalen om hun (en jouw) doelgroep te bereiken online. Als jij nog passief afwacht tot jouw klanten je vinden via Google, dan loop je dus heel wat kansen mis. Door met je boodschap naar buiten te komen zorg je ervoor dat mensen je al 'leren kennen' voor ze je zelfs ontmoeten.

Kies het juiste voertuig om je doelstellingen te bereiken online

Bekijk het internet niet als een commercieel medium

Het internet is in de eerste plaats bedacht om kennis te delen met elkaar. Niet om bedrijven te helpen groeien. Als jouw website nog steeds een vertaling van een papieren naar een digitale folder is, in plaats van een archief van de kennis die jij bezit en de tips die je kan delen, dan toon je Google niet genoeg meerwaarde in je communicatie om ook echt een publiek te bereiken.

Google heeft namelijk als primaire doelstelling om goede antwoorden te geven op vragen die gesteld worden in de zoekmachine. Een commerciële boodschap zal daarom zelden hoog scoren in de zoekresultaten. Deel je kennis met de wereld en je zal eenvoudig een groot publiek online bereiken en online beter scoren.

De vier pijlers van online communicatie

Gebruik systemen en apps die zich al bewezen hebben

Het klinkt mooi om zelf vanaf 0 je toepassingen te bedenken, maar in werkelijkheid blijkt dit zelden een succesvolle of betaalbare zaak te zijn. Je bent bovendien afhankelijk van de partij waar je mee samenwerkt voor het succes van die aanpak. Herinner je wat ik zei: There's probably an app for that. Maak gebruik van de tools die zich al bewezen hebben. Het aantal toepassingen die al beschikbaar zijn is echt enorm.


Laat regelmatig iets van je horen

Zorg dat je klanten en je publiek aan je blijven denken. Het doel is immers om top-of-mind te zijn als ze je nodig hebben. Als je een lange tijd niets van jezelf laat horen, zal je stilaan vergeten worden.  Deel daarom regelmatig een nieuwsbericht, een artikel of een vlog. 

Online zichtbaarheid | UP-TO-DATE WebDesign

Verzamel emailadressen

Als iemand al met jouw bedrijf in aanraking is gekomen moet je die kans aangrijpen om hem of haar regelmatig aan je te laten denken. Het kan dat die persoon vandaag nog geen behoefte heeft waar jij een antwoord op hebt, maar dat kan binnen een jaar helemaal veranderen. Nieuwsbrieven in de vorm van e-mails zijn nog steeds de beste manier om regelmatig met jouw boodschap in beeld te komen. Beloon je contacten met handige tips en tricks en verveel hen niet met commerciële boodschappen. Dan heb je de beste kans dat ze zich niet uitschrijven.

Grijp de aandacht met een e-mail

Verzamel reviews en getuigenissen

De mening van anderen geeft steeds vaker de doorslag in het beslissingsproces van de aankoop of dienst waar we voor kiezen. Elk bedrijf zal zich steeds van zijn beste kant laten zien, maar het is uiteindelijk je reputatie en de mening van anderen die bepalend zijn. Ga hierbij zoveel mogelijk uit van Google Reviews. Zo zorg je ervoor dat Google jouw organisatie ook naar waarde kan schatten en scoor je dus hoger in de zoekresultaten.

Google reviews bepaalt de waarde van jouw bedrijf

 

Handige apps & spraakcommando's

Je kan enorm veel tijd besparen met de spraakassistenten van Apple en Google. Om je op weg te helpen hebben we de handigste spraakcommando's voor je op een rij gezet. 

UP-TO-DATE met Emiel Jans | Handige Siri commando's voor ondernemers

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak