Van Zoekertjespagina's naar Voorpagina's: De Evolutie van Google


Ik herinner me nog als de dag van gisteren hoe ik in 1999 voor het eerst kennismaakte met Google, toen een van mijn collega's het op zijn scherm gebruikte. Mijn eerste reactie was, waarom gebruikte hij niet Yahoo of Altavista? Zijn antwoord was simpel - hij voerde een zoekopdracht uit. De resultaten verschenen met zo'n snelheid dat ik onmiddellijk begreep waarom hij deze overstap had gemaakt, vooral gezien de toenmalige ISDN snelheid.

Yahoo en Altavista hadden startpagina's vol content, banners en opties die de laadtijd significant verhoogden. Google was daarentegen eenvoudig en snel, en de zoekresultaten stonden bekend als onafhankelijk en minder manipuleerbaar. Snelheid is altijd de kern van Google's aanpak geweest, zoals blijkt uit de traditie van het tonen van de zoekduur boven de resultaten.


Tijdens lezingen stelde ik mijn publiek weleens de vraag: "Wat is Google nu eigenlijk?" Het antwoord was vrijwel altijd "een zoekmachine". Mijn reactie? "Voor mij is het vooral een digitale versie van een zoekertjespagina in de krant, die razendsnel samengesteld wordt met zoekresultaten en advertenties op basis van een zoekopdracht."

Nu voelt Google echter de druk van de plotselinge populariteit van Bing, dat een rijkere contentervaring en geavanceerde AI-functies biedt. Als reactie hierop is Google van plan zijn strategie te herzien door zoekresultaten en advertenties visueler te presenteren, compleet met video's en sociale posts van diverse web services. Na bijna 25 jaar ondergaan Google's zoekertjespagina's een transformatie, en worden ze ge├╝pdatet tot interactieve voorpagina's.

21 concrete SEO tips om beter te scoren in Google | UP-TO-DATE WebDesign

21 concrete SEO tips om beter te scoren in Google | UP-TO-DATE WebDesign

Als je jouw website wilt laten groeien en meer traffic wilt genereren, is het belangrijk om goed te scoren in zoekmachines zoals Google.

ONTDEK MEER

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak