10 tips voor zakelijk en persoonlijk succes


Het lijkt vaak dat het langer duurt voordat een bedrijf succesvol is dan de eigenaar aanvankelijk verwacht. Seth Godin beweerde ooit dat het 'overnight' succes van startups ongeveer zes jaar duurt, en Seth staat bekend als een optimist. Daarom zijn we allemaal op zoek naar manieren om het proces te versnellen. Dergelijke "shortcuts" zijn strategieën die bedoeld zijn om sneller het doel te bereiken, zonder onderweg veel financieel potentieel mis te lopen.

Er is geen magische formule. Maar experts zijn het erover eens dat het meer om de menselijke dynamiek gaat dan om welke bedrijfsstrategie of tactiek dan ook. Jeroen De Flander, een auteur en spreker op het gebied van bedrijfsstrategie en -uitvoering, geeft in zijn boek 'The Execution Shortcut' een aantal goede inzichten en voorbeelden.

If you really look closely, most overnight successes took a long time. 

Steve Jobs


Als je meer wilt halen uit je strategie, dan moet je volgens De Flander leren hoe je jouw strategie zo positioneert dat deze inspeelt op zowel het verstand, het gevoel als de handelingsbereidheid van je belanghebbenden. Ze moeten zich volledig bewust zijn van de doelstelling, er diep om geven en de energie hebben om er alles voor te geven.

Hier volgen 10 tips om je strategieën te versterken

1. Kleine stappen faciliteren die je dichter bij je doel brengen

Stel prioriteiten zodat dagelijkse beslissingen bijdragen aan het bereiken van je uiteindelijke doel. Om goede grote beslissingen te kunnen maken, moet iedereen weten waar de aandacht naar uit moet gaan en hoe unieke waarde gegeven kan worden aan de gekozen doelgroep. Ook weten wanneer je iets niet moet doen is een essentieel onderdeel van elke strategie.

2. De grote beslissing continu zichtbaar maken in je acties en communicatie

Berichten worden vaak ingekort en aangepast, waardoor de essentie van je boodschap verloren kan gaan. Geef daarom je boodschap niet alleen door, maar communiceer rechtstreeks met elke belangrijke groep zo vaak mogelijk en maak je boodschap aantrekkelijk en gedenkwaardig.

3. Een duidelijk einddoel voor ogen hebben

Laat aan de belangrijke mensen binnen je organisatie zien wat het succes van de strategie daadwerkelijk inhoudt. Wanneer men weet wie er vooroploopt en hoe ver het nog is tot de finish, zal er harder gewerkt worden. Een duidelijk einddoel werkt ook motiverend en geeft richting aan de mensen die de uitvoering bewerkstelligen.

 

Zo maak je een business plan

Een business plan schrijven is een belangrijk onderdeel van elk succesvolle onderneming. Het helpt namelijk om de visie en missie van uw be...

4. Leidende indicatoren definiëren en de voortgang regelmatig meten

Iedereen heeft baat bij een beperkt aantal leidende indicatoren die feedback geven en het mogelijk maken om bij te sturen op basis van nieuwe inzichten. Verwijder verouderde meetpunten om verwarring te voorkomen en probeer een teveel aan informatie te vermijden.

5. Strategieverhalen delen om verbondenheid te creëren

Door verhalen te gebruiken voeg je context en emotie toe aan de strategie zodat mensen zich het belangrijkste deel van de boodschap beter herinneren en voelen. Mensen willen weten welke kleine beslissingen ze kunnen nemen om een bijdrage te leveren aan het grotere geheel.

6. De ladder van toewijding beklimmen met volledige inzet

Ga niet alleen voor minimale toezeggingen op belangrijke punten. Streef naar volledige toewijding, ook bij de kleinere zaken. De hoogste trede van de toewijdingsladder is: "Ja, ik zorg ervoor dat het gebeurt, koste wat het kost." Dit niveau toont volledige eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor de taak.

Wat is de beste tijd om te posten op social media?

Benieuwd wanneer de beste tijd is om te posten op social media? In dit artikel leggen we uit hoe de tijd van de dag, de dag van de week en het soort inhoud invloed heeft op de prestaties van uw social media-berichten.

 

7. Eigenbelang overstijgen om vertrouwen in anderen te versterken

Geloof is de sleutel tot succes. Door kleine successen te vieren, gaan mensen geloven dat ze ook grote successen kunnen behalen. Succes creëert een positieve spiraal waardoor mensen dieper gaan, sneller herstellen en langer doorzetten.

8. Complexiteit aanpakken naarmate je bedrijf groeit

Complexiteit is een enorme belemmering voor prestaties binnen organisaties. Streef naar eenvoud om de meest productieve werkomgeving te scheppen. Blijf altijd zoeken naar de beste methoden en hulpmiddelen om je strategie beter uit te voeren.

9. De kracht van gewoontes benutten om beslissingen te automatiseren

Elke bewuste beslissing kost mentale energie en als er te veel keuzes zijn, raakt je energievoorraad uitgeput. Denk maar aan hoe vermoeiend je eerste dag was bij een nieuwe baan. Snel genoeg worden kleine beslissingen gewoontes. En deze gewoontes vormen samen de cultuur van je bedrijf.

10. Een wekelijks ritme vinden

Een dagelijks ritme helpt om sneller gewoontes te vormen, maar is vaak onrealistisch. Een wekelijks ritme zorgt voor regelmaat en sluit aan bij de normale bedrijfsvoering. Zorg ervoor dat strategie een vaste plek krijgt in ieders weekplanning.

We hebben allemaal ondernemingen gezien met geweldige ideeën die nooit echt van de grond komen, terwijl andere met eenvoudigere oplossingen een onzichtbaar pad naar succes lijken te vinden. Het verschil heeft bijna altijd te maken heeft met de leider en de uitvoeringsstrategie, meer dan met het product of de dienst.

De volgende keer dat je in gesprek gaat met een potentiële klant of investeerder, besteed dan meer tijd aan de manier waarop je je plannen realiseert en minder aan het product zelf. Ik heb het vermoeden dat dit een versnelling kan betekenen in de aanloopfase van je onderneming en op de lange termijn zal bijdragen aan het bedrijfssucces.

Vergeet niet dat zakelijk succes meer te maken heeft met de daadwerkelijke uitvoering dan met alle ideeën en het enthousiasme die je erin steekt.

Image description

Gratis Lunch & Learn "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google” | UP-TO-DATE Events

Dit evenement biedt inzicht in de nieuwste ontwikkelingen en onze toepassingen van AI in deze gebieden. Deelnemers krijgen de kans om te leren van UP-TO-DATE WebDesign en inzichten te verwerven in hoe AI kan bijdragen aan effectievere en efficiëntere online aanwezigheid.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak