7 valentijn tips voor ondernemers


Valentijnsdag komt er binnenkort aan. Dè perfecte gelegenheid om je bedrijf in de kijker te zetten en te profiteren van de extra aandacht en de inkomsten die de liefdesdag met zich meebrengen. Als ondernemer is het belangrijk om hier slim gebruik van te maken. Maar hoe haal je het meeste uit Valentijn? Hier zijn 7 handige valentijn tips voor ondernemers om je op weg te helpen.

7 Valentijn tips voor ondernemers

1. Speciale aanbiedingen of cadeaus

In de eerste plaats is het handig om enkele speciale acties te bedenken voor deze speciale gelegenheid. Deze tip spreekt uiteraard voor zich, maar misschien kunnen we je inspireren met enkele concrete voorbeelden:

  1. Kortingsactie voor koppels: Ondernemers kunnen korting geven aan koppels die samen iets kopen, bijvoorbeeld 2-voor-1-deals op maaltijden, spa-behandelingen of overnachtingen in een hotel.
  2. Valentijn arrangementen: Bedrijven in de horeca kunnen speciale Valentijns arrangementen aanbieden, zoals een romantisch diner met een vijfgangenmenu of een high tea voor twee.
  3. Cadeau-ideeën: Winkels kunnen speciale Valentijnsdag-secties inrichten met cadeau-ideeën, zoals juwelen, chocolade, parfums, bloemen of andere geschenken.
  4. Verkoopactie: Ondernemers kunnen een verkoopactie houden, zoals een korting op geselecteerde producten of een "koop-één-krijg-één-gratis" deal.
  5. Gratis levering: Webshops kunnen gratis levering aanbieden voor bestellingen die op Valentijnsdag geplaatst worden.
  6. Valentijnsdag-kaarten: Drukkerijen kunnen speciale gepersonaliseerde Valentijnsdag-kaarten maken. Dit is een leuke manier om op te vallen, of je algemene branding te verbeteren.
 

Val op met 360° beelden in Google en Facebook | UP-TO-DATE WebDesign

Val op met 360° beelden in Google en Facebook

2. Thema-decoratie

Breng je klanten en personeel op Valentijnsdag in de stemming door je bedrijfsruimte of je winkel te versieren met rozen, harten of andere decoraties. Dit zal potentiële klanten verleiden om binnen te komen om een kijkje te nemen.

3. Bedenk acties met bedrijven uit de buurt

Overweeg het samenwerken met andere bedrijven in jouw omgeving om samen een speciaal Valentijnsdag-aanbod te creëren. Werk samen met bedrijven die dezelfde doelgroep willen bereiken.

4. Valentijnsdag-wedstrijden

Organiseer een wedstrijd via social media waarbij klanten een foto of video kunnen insturen van hun favoriete Valentijnsdagherinnering bij jouw bedrijf. De winnaar krijgt een prijs, en jij krijgt er meer volgers bij. Bedenk ook een actie in je winkel of bedrijf, waarbij (potentiële) klanten hun emailadres moeten invullen. Zo kan je hen na afloop van de wedstrijd steeds blijven bereiken met je communicatie.

5. Valentijnsdag-evenementen

Organiseer een speciale Valentijnsdag-evenement, zoals een wijn- of chocoladeproeverij, een romantisch diner of een kunstmarkt met Valentijns-specifieke items.

Image description

Hoe maak je zelf sterke video’s? | UP-TO-DATE WebDesign

Wat zijn vlogs? Wat is vloggen? Met deze tips maak je zelf sterke video's in no time.

6. Maak gebruik van social media

Gebruik social media om je Valentijnscampagne te promoten. Plaats foto's van je producten met Valentijnsthema en gebruik hashtags om je berichten te laten zien aan een groter publiek. Probeer ook om samen te werken met influencers, of mensen met veel volgers uit de buurt, die relevant zijn voor je doelgroep. Zij kunnen helpen om je producten of diensten onder de aandacht te brengen van een grotere groep mensen.

7. Maak gebruik van e-mailmarketing

E-mailmarketing is een effectieve manier om je Valentijnscampagne te promoten. Stuur een nieuwsbrief naar je e-maillijst met een Valentijnsthema, en biedt speciale aanbiedingen of kortingen aan voor klanten die iets kopen voor Valentijn. Zorg ervoor dat je e-mails persoonlijk en relevant zijn, zodat je lezers sneller reageren op je berichten.

 

Aan de slag met e-mailmarketing | UP-TO-DATE WebDesign

Aan de slag met e-mailmarketing

Valentijnsdag is een mooie gelegenheid om liefde te tonen en te vieren, of het nu gaat om de liefde voor een partner, familielid of vriend. Als ondernemers hebben we de kans om dat te versterken door onze klanten een bijzondere ervaring te bieden.

Maar onthoud dat liefde niet alleen gaat om bloemen, chocolade en cadeaus, het gaat ook om aandacht, zorg en connectie. Gebruiken om je klanten te laten weten hoeveel ze voor je betekenen en hoeveel je hun loyaliteit apprecieert.

Hopelijk hebben enkele van onze valentijntips je kunnen inspireren? Veel succes en maak er vooral een liefdevolle maand van.

 

Website laten maken | 100% in Google | UP-TO-DATE WebDesign

Website laten maken? Wij maken uw website 100% met Google diensten & automatiseren al uw social media en nieuwsbrieven met onze app.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak