UP-TO-DATE met Ai | VOKA | Plato Logistiek


Op 23 februari heeft Emiel Jans van UP-TO-DATE WebDesign de leden van Plato Logistiek meer inzicht gegeven in de kansen die dankzij het internet, technologie en artificial intelligence (AI) nu voor het grijpen liggen. 

De wereld van internet en technologie is het voorbije jaar namelijk sterk geëvolueerd, waardoor nieuwe kansen zijn ontstaan waarmee u uw bedrijf kunt laten groeien. Deze presentatie zorgde voor een dosis inspiratie en praktische tips waar ondernemers direct mee aan de slag kunnen.

IMG_5200.jpegIMG_5199.jpegIMG_5202.jpeg

Goed gezien en gevonden worden start bij Google

Door al je informatie in één website te verzamelen en te hopen dat Google je zo zal 'ontdekken' en online tonen in de zoekresultaten, werk je nog steeds zoals dat 20 jaar geleden ook al gebeurde. Dat is vandaag niet meer voldoende. Door in te zetten op de juiste diensten van Google zal je online beter opvallen, hoger scoren in de zoekresultaten van Google en zal je content voor altijd online blijven dankzij Google zelf.

Herinner je het voorbeeld van 'Me at the zoo' uit 2005, gepost door één van de oprichters van YouTube. 

Een website alleen is niet meer genoeg

Concurrenten zetten met hun online communicatie in op diverse social media kanalen om hun (en jouw) doelgroep te bereiken online. Als jij nog passief afwacht tot jouw klanten je vinden via Google, dan loop je dus heel wat kansen mis. Door met je boodschap naar buiten te komen zorg je ervoor dat mensen je al 'leren kennen' voor ze je zelfs ontmoeten.Bekijk het internet niet als een commercieel medium

Het internet is in de eerste plaats bedacht om kennis te delen met elkaar. Niet om bedrijven te helpen groeien. Als jouw website nog steeds een vertaling van een papieren naar een digitale folder is, in plaats van een archief van de kennis die jij bezit en de tips die je kan delen, dan toon je Google niet genoeg meerwaarde in je communicatie om ook echt een publiek te bereiken.

Google heeft namelijk als primaire doelstelling om goede antwoorden te geven op vragen die gesteld worden in de zoekmachine. Een commerciële boodschap zal daarom zelden hoog scoren in de zoekresultaten. Deel je kennis met de wereld en je zal eenvoudig een groot publiek online bereiken en online beter scoren.

Laat regelmatig iets van je horen

Zorg dat je klanten en je publiek aan je blijven denken. Het doel is immers om top-of-mind te zijn als ze je nodig hebben. Als je een lange tijd niets van jezelf laat horen, zal je stilaan vergeten worden.  Deel daarom regelmatig een nieuwsbericht, een artikel of een vlog. 

 

Google Nieuws: verzamel nieuws uit je sector | UP-TO-DATE WebDesign

Google Nieuws: verzamel nieuws uit je sector

UP-TO-DATE My Business app

Onze UP-TO-DATE My Business-app heeft een significante upgrade ondergaan. De app integreert nu geavanceerde AI-functionaliteiten waardoor gebruikers automatisch content kunnen genereren en omzetten in blogberichten, social media posts en nieuwsbrieven. De app, die kan worden gebruikt via zowel de website als op mobiele apparaten, maakt het makkelijker dan ooit om met klanten en fans te communiceren via social media en nieuwsbrieven.

De nieuwe AI-features in onze app omvatten:

 • Geïntegreerde AI chat functionaliteiten
 • Automatisch mails schrijven
 • Blogberichten en social posts genereren
 • Automatisch communicatieplannen samenstellen en uitvoeren
 • Stappengewijze assistentie om content te genereren (mails, whitepapers, persberichten, vacatures, contracten, folders, productomschrijvingen)
 • Automatische vertaling van blogposts naar de gewenste taal en deling op social media in de betreffende taal
 • Verschillende voorgeprogrammeerde AI assistenten die meerdere functies binnen een bedrijf kunnen ondersteunen met administratieve taken zoals marketing, HR, boekhouding, sales, enz. 

Met deze nieuwe functionaliteiten kunnen onze klanten moeiteloos consistent en boeiend online content produceren en publiceren, hun online zichtbaarheid vergroten en mogelijke nieuwe klanten bereiken.

Verzamel emailadressen

Als iemand al met jouw bedrijf in aanraking is gekomen moet je die kans aangrijpen om hem of haar regelmatig aan je te laten denken. Het kan dat die persoon vandaag nog geen behoefte heeft waar jij een antwoord op hebt, maar dat kan binnen een jaar helemaal veranderen. Nieuwsbrieven in de vorm van e-mails zijn nog steeds de beste manier om regelmatig met jouw boodschap in beeld te komen. Beloon je contacten met handige tips en tricks en verveel hen niet met commerciële boodschappen. Dan heb je de beste kans dat ze zich niet uitschrijven.

Aan de slag met e-mailmarketing | UP-TO-DATE WebDesign

Aan de slag met e-mailmarketing

 

Verzamel reviews en getuigenissen

De mening van anderen geeft steeds vaker de doorslag in het beslissingsproces van de aankoop of dienst waar we voor kiezen. Elk bedrijf zal zich steeds van zijn beste kant laten zien, maar het is uiteindelijk je reputatie en de mening van anderen die bepalend zijn. Ga hierbij zoveel mogelijk uit van Google Reviews. Zo zorg je ervoor dat Google jouw organisatie ook naar waarde kan schatten en scoor je dus hoger in de zoekresultaten.

 

Tips voor Google Reviews: meer dan een ego-boost!

Google Reviews is voor veel ondernemers onbekend terrein. Te weinig bedrijven zijn vandaag actief bezig met het verzamelen van goede r...

 

AI en ChatGPT: Tips en Weetjes

De mening van anderen geeft steeds vaker de doorslag in het beslissingsproces van de aankoop of dienst waar we voor kiezen. Elk bedrijf zal zich steeds van zijn beste kant laten zien, maar het is uiteindelijk je reputatie en de mening van anderen die bepalend zijn. Ga hierbij zoveel mogelijk uit van Google Reviews. Zo zorg je ervoor dat Google jouw organisatie ook naar waarde kan schatten en scoor je dus hoger in de zoekresultaten.

AI en machine learning hebben de manier waarop bedrijven hun online aanwezigheid beheren drastisch veranderd. Hier zijn een paar tips om het meeste uit deze technologieën te halen:

 • AI kan helpen met content creatie. De nieuwe generatie AI-tools zoals GPT-4 kan blogberichten, social media posts, en andere vormen van content genereren, wat bedrijven veel tijd en moeite bespaart.
 • AI kan een gepersonaliseerde ervaring bieden. Door gebruik te maken van AI kunnen bedrijven gepersonaliseerde ervaringen aan hun klanten bieden, waardoor ze zich onderscheiden van de concurrentie.
 • AI kan helpen bij het analyseren van data. AI-tools kunnen grote hoeveelheden gegevens analyseren en inzichten genereren die bedrijven kunnen helpen hun marketingstrategieën te verfijnen.

Gratis Lunch & Learn "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google”

Ben je benieuwd naar de toekomst van AI en hoe het je bedrijf kan helpen? Zo ja, dan is ons aankomende Lunch & Learn seminarie over "Blijf UP-TO-DATE met AI in Google" iets voor jou!

 

ChatGPT is een van de meest geavanceerde tekstgenererende AI-modellen. Het kan bijna menselijke teksten maken en is nuttig voor alles, van het genereren van content tot het beantwoorden van klantvragen. Echter, er zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden bij het gebruik van Chat GPT, en vergelijkbare AI tools:

 • Chat GPT is zo goed als zijn training. Het model leert van de gegevens waarmee het getraind is. Het is dus belangrijk om te zorgen voor hoogwaardige, relevante en ethische trainingsdata.
 • Chat GPT kan niet denken. Hoewel de teksten die door ChatGPT worden gegenereerd indrukwekkend zijn, heeft het model geen begrip van de wereld of de inhoud die het genereert.
 • Voorkom dubbele content. Hoewel het verleidelijk kan zijn om AI te gebruiken om grote hoeveelheden content snel te genereren, kunnen zoekmachines zoals Google dergelijke "dubbele content" herkennen en afstraffen in de zoekresultaten. Dit is overigens iets wat wij voorkomen met onze app.
 • Begin klein en experimenteer. AI is een krachtig hulpmiddel, maar dat betekent niet dat je op alle gebieden tegelijk diepe duik moet nemen. Begin met kleine experimenten, evalueer de resultaten en schaal op vanaf daar.
 • Gebruik AI voor routinetaken. AI is bijzonder goed in het automatiseren van repeterende taken. Denk bijvoorbeeld aan het plannen van social media posts, het beantwoorden van algemene klantvragen, enz.
 • Begrijp wat AI is - en wat het niet is. AI is geen magische oplossing die elk probleem kan oplossen. Het is belangrijk om de beperkingen te begrijpen en realistische verwachtingen te hebben.
 • Wees specifiek met je prompts. Meer gedetailleerde en specifieke prompts zullen resulteren in meer nuttige en relevante output. Om deze reden hebben wij meer dan 500 vragen voor onze klanten ingesteld in de app, zodat de AI als een specialist voor u tewerk kan gaan.

We hopen dat deze uiteenzetting en demonstratie u heeft aangemoedigd om de mogelijkheden van AI verder te ontdekken. Als u benieuwd bent hoe deze technologieën uw bedrijf concreet kunnen helpen, nodigen wij u van harte uit voor een persoonlijk gesprek met Emiel Jans.

Emiel kan u meer diepgaand inzicht geven in de mogelijkheden van AI voor uw specifieke bedrijfssituatie en een vrijblijvende demo geven van onze app in actie, aangepast aan uw bedrijfsbehoeften. Een dergelijk gesprek is een uitstekende gelegenheid om al uw vragen te stellen en de kracht van AI direct te ervaren.

Neem contact op via emiel.jans@uptodatewebdesign.be of bel ons op +32 11 870 835 om uw gesprek met Emiel in te plannen. We kijken uit naar de mogelijkheid om te laten zien hoe UP-TO-DATE WebDesign u kan helpen om uw online aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen.

 

Website laten maken | 100% in Google | UP-TO-DATE WebDesign

Website laten maken? Wij maken uw website 100% met Google diensten & automatiseren al uw social media en nieuwsbrieven met onze app.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak