6 ChatGPT prompts & tips om je onderneming te vereenvoudigen (en enorme resultaten te behalen)


De meeste ondernemers doen te veel. Dit geldt ook voor hun bedrijven. Ze streven naar meerdere doelen, proberen verschillende strategieën tegelijkertijd uit, en raken teleurgesteld wanneer ze niet in alles excelleren. Ze realiseren zich niet dat ze zichzelf te dun uitsmeren. Dit leidt vaak tot burn-out, teleurstelling en het niet bereiken van hun volle potentieel. Stop met deze aanpak.

Wanneer zaken eenvoudig zijn, is het leven gelukkiger. Ai zoals ChatGPT kan je helpen minder te doen, maar toch beter te presteren, door je bedrijf en leven terug te brengen tot de pure essentie. Analyseer, schrap en ga van daaruit verder. Kopieer, plak en bewerk de onderstaande prompts in ChatGPT en houd hetzelfde chatvenster open zodat de context behouden blijft.

 

Terugblik op onze Ai-Info sessies & Toekomstige AI-Opleidingen en informatieve sessies

Een overzicht van hoogtepunten uit onze AI-informatiesessies met een vooruitblik op toekomstige VOKA AI-opleidingen en onze informatieve lunch & learns.

Vereenvoudig je bedrijf: doe minder, maar doe het beter met ChatGPT

"Ik zou graag een teambuilding organiseren." "Ik wil 1 miljoen aan jaarlijkse omzet behalen." "Ik moet een nieuw product aan ons assortiment toevoegen." Hoe vaak stel je nieuwe doelen zonder na te denken over de kosten? Met een hele lijst van doelen voor je, is het geen wonder dat je je overweldigd voelt. De beste ondernemers weten dat focus noodzakelijk is om iets goed te doen. En dat betekent minder doen in het algemeen. Laat alle doelen die er niet toe doen in vergelijking met je belangrijkste doelen los.

1 Laat randdoelen los

"Ik heb een aantal dingen die ik wil bereiken in mijn bedrijf, elk met verschillende moeilijkheidsgraden en prioriteiten. Help me mijn lange lijst met doelen te verminderen tot de belangrijkste. Doe alsof je een coach bent voor doelstellingen en begin met mij te vragen mijn top 10 levensdoelen op te sommen. Stel daarna één voor één vragen om de prioriteitsvolgorde te bepalen en te definiëren wat het belangrijkste is. Blijf vragen stellen tot we slechts één of twee hoofddoelen hebben. Help me daarna blijmoedig de andere doelen los te laten door uit te leggen hoe het nastreven van die andere doelen mijn hoofddoelen zal kosten."


2 Verwijder een deel van je takenlijst

Niet alleen moet je randdoelen loslaten, maar ook acties die niet bijdragen aan het primaire doel. Het is niet altijd gemakkelijk om te bepalen wat dat zijn. Verplichtingen en gewoonten zorgen ervoor dat we dagelijks en wekelijks taken afvinken omdat we dat altijd al hebben gedaan. Maar wanneer heb je voor het laatst kritisch gekeken naar hoe je je tijd besteedt? Nu je je hoofddoelen hebt vastgesteld, verwijder je simpelweg de dingen die niet direct bijdragen aan het bereiken ervan.

"Nu je mijn top bedrijfsdoelen kent, help me ervoor te zorgen dat alles wat ik elke dag doe bijdraagt aan deze doelen. Doe alsof je een productiviteitscoach bent en vraag me te beschrijven wat ik gisteren uur na uur heb gedaan. Nadat ik antwoord heb gegeven, stel kritische vragen over welke activiteiten leidden tot het behalen van mijn hoofddoelen. Je taak is om me direct en overtuigend te instrueren de dingen los te laten die niet bijdragen, zelfs als ik weerstand bied."

3 Verdubbel de groeiactiviteiten

Het grootste deel van je zakelijk succes wordt bereikt door slechts een paar dingen. Nu er minder op je to-do lijst staat, heb je de ruimte om te verdubbelen en te zien wat mogelijk is. Nu is het tijd om te experimenteren, nieuwe dingen te proberen en elke maatstaf te meten om de resultaten te beoordelen. Wat zou er gebeuren als je het aantal artikelen dat je schreef verdriedubbelde? Of twee keer zoveel evenementen bijwoonde? Hoe zit het met het sturen van dubbele e-mails naar je lijst, of drie mensen laten werken aan je SEO in plaats van slechts één? Je hebt de stappen gezet om minder te doen, doe het nu beter.

"Vanuit de laatste oefening hebben we veel van mijn takenlijst verwijderd door dagelijkse acties te schrappen die niet bijdragen aan mijn hoofddoelen. Nu wil ik een gedachte-experiment doen waarbij we de acties die wel bijdragen aan mijn doelstellingen uitbreiden, om de energie die ik in die taken stop uit te breiden. Groei stimulus zijn strategieën of tactieken die een bedrijf kan gebruiken om groei te stimuleren. Geef eerst aan wat de belangrijkste groeistimulansen voor mijn bedrijf zouden kunnen zijn. Wanneer ik bevestig, stel dan 10 dingen voor die ik zou kunnen toevoegen om de resultaten van mijn inspanningen op deze gebieden uit te breiden. Inclusief experimenten om uit te voeren, statistieken om te meten en hoe ik de output zou kunnen verdubbelen."

4 Besteed het administratieve werk uit

Niet alles wat gedaan moet worden, moet door jou gedaan worden. Vasthouden aan taken die ver onder je capaciteiten liggen, houdt je bedrijf klein. Zonder ruimte te maken voor die verdubbeling die het verschil zal maken, raak je weer vast in administratieve taken die de weg naar succes blokkeren. Identificeer de eenvoudige maar essentiële taken en zoek uit hoe je ze kunt delegeren, automatiseren of elimineren. De mensen staan klaar om te helpen, de softwareprogramma's willen de verantwoordelijkheid, je hoeft ze alleen maar over te dragen. Voor dit prompt gebruik je ChatGPT Voice om het hele proces door te spreken.

"Saaie maar essentiële taken in mijn bedrijf zijn [lijst ze hier op, bijvoorbeeld boekhouding, HR, loonadministratie, kleine opstarttaken]. Laten we ze één voor één doornemen. Je taak is om een standaard operationele procedure (SOP) in twee kolommen te maken voor elke taak nadat je mij de stappen van het proces hebt laten doorlopen. Ik zal elke stap van het proces beschrijven en wat de stap inhoudt, en jij vult een tabel in zodat ik de taak kan delegeren, automatiseren of elimineren. Vraag me welke van deze drie opties het meest geschikt is voor de taak. Herhaal deze oefening voor elke taak die ik heb vermeld."

5 Elimineer het complexe

Zelfs nadat je het niet-essentiële hebt verminderd, je groeistimuli hebt vastgesteld, hebt verdubbeld en elke administratieve taak hebt gedelegeerd, heb je misschien de ultieme eenvoud in je bedrijf nog niet bereikt. Als je het niet aan een vijfjarige kunt uitleggen, overweeg dan dat er nog meer werk te doen is. "Ik knip haar" zei mijn kapper. "Ik blus branden" zei de brandweerman. Hoe kun je je bedrijf op zo'n simpele manier definiëren? Ga terug naar de basis met dit ChatGPT prompt.

"Gebruik deze tekst van mijn website homepage en over ons pagina om mijn bedrijf terug te brengen tot een eenvoudige zin, bijvoorbeeld 'Ik knip haar' (kapper) of 'Ik blus branden' (brandweerman). Help me mijn acties terug te brengen tot de meest beknopte en eenvoudige definitie die mogelijk is. Geef vijf opties voor deze zin."

6 Vereenvoudig je communicatie

Praten met je team is belangrijk, maar hoe je dat doet kan voor verwarring zorgen. E-mailketens, WhatsApp-groepen en een miljoen Slack-kanalen. Te veel opties waardoor dingen verloren gaan in de vertaling, te veel plekken om te onthouden om te controleren. Vereenvoudig hoe je communiceert en iedereen zal een zucht van verlichting slaken. Verbeter duidelijkheid, versnel besluitvorming en verminder misverstanden. Gebruik dit prompt om minder maar beter te doen in hoe je met iedereen in je team communiceert. Minder tools, inloggegevens en interacties en meer vooruitgang boeken met een doel.

"Help me mijn bedrijfscommunicatiekanalen te vereenvoudigen. Doe alsof je een expert in communicatieve efficiëntie bent, vraag me om alle huidige communicatietools en platforms die mijn team gebruikt op te sommen. Stel daarna vragen om te verduidelijken hoe elk wordt gebruikt en stel vervolgens een plan voor om deze te consolideren in de meest efficiënte, met stappen om soepel over te schakelen en de voordelen van het hebben van minder, effectievere kanalen."

Simpel kan krachtig zijn: gebruik ChatGPT om je bedrijf te laten groeien met de prompts & tips

Door minder te doen maar dit beter te doen, kun je je bedrijf laten groeien zonder je overweldigd te voelen. Door randdoelen los te laten, blijf je gefocust op wat echt belangrijk is. Verwijder taken die niet bijdragen aan je hoofddoelen en concentreer je op acties die daadwerkelijk het verschil maken. Besteed administratieve taken uit en vereenvoudig je communicatiekanalen om efficiënter te werken. Door de complexiteit uit je bedrijfsvoering te halen, creëer je een heldere en doelgerichte aanpak die leidt tot meer succes en voldoening. Met de juiste ChatGPT prompts kun je deze stappen eenvoudig implementeren en je bedrijf naar een hoger niveau tillen. Zakendoen hoeft niet ingewikkeld te zijn; met een vereenvoudigde aanpak kun je effectief en sneller groeien.

 

AI vaardigheden bepalen succes in creatieve sectoren

Kunstmatige intelligentie wordt steeds belangrijker voor creatieve professionals. Het beheersen van AI-technieken kan de innovatie en effectiviteit in creatieve processen aanzienlijk versterken.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak