Checklist met 12 tips voor een succesvolle beursdeelname


Deelnemen aan een beurs kan een geweldige manier zijn voor bedrijven om zichzelf te presenteren aan potentiële klanten, investeerders en zakelijke partners. Het is echter ook een intensief en vaak stressvol proces, vooral voor bedrijven die voor het eerst deelnemen aan een beurs. Gelukkig hebben wij een checklist die bedrijven kunnen volgen om ervoor te zorgen dat hun beursdeelname een succes wordt.

Werk met deze checklist voor je beursdeelname

Van het voorbereiden van effectieve marketingmaterialen tot het netwerken met de juiste mensen, in deze checklist zullen we ingaan op de 12 beste manieren om ervoor te zorgen dat uw bedrijf de meeste waarde haalt uit zijn beursdeelname.

1. Doelstellingen bepalen

Voordat je naar de beurs gaat, is het belangrijk om je doelen vast te stellen. Dit kan zijn om nieuwe klanten aan te trekken, bestaande klanten te versterken of nieuwe samenwerkingen met potentiële partners aan te trekken. Door een doel te hebben, kun je je beursdeelname beter richten en je inspanningen efficiënter inzetten.

2. Laat je beursstand professioneel ontwerpen

Zorg dat je stand er aantrekkelijk en professioneel uitziet en dat je medewerkers goed gekleed en opgeleid zijn om potentiële klanten te ontmoeten. Probeer ook een marketingcampagne te lanceren voordat de beurs begint, zodat mensen weten dat je er bent en waar je stand is. Bedenk ook enkele uitzonderlijke beursacties en kortingen om je klanten een extra reden te geven om je een bezoekje te brengen.

 

Spring in het oog van je klanten met deze 7 visuele marketingtips | UP-TO-DATE WebDesign

Spring in het oog van je klanten met deze 7 visuele marketingtips

3. Plan je ontmoetingen vooraf

Het is een goed idee om je ontmoetingen met potentiële klanten vooraf te plannen zodat je zeker weet dat je tijd efficiënt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat je geen tijd verliest met praten met mensen die geen belangstelling hebben en je kunt je tijd besteden aan degene die wel geïnteresseerd zijn.

4. Doe je huiswerk

Maak je goed bekend met de andere deelnemers aan de beurs en de industrie waarin ze actief zijn. Probeer te weten te komen welke producten of diensten zij aanbieden en hoe jouw product of dienst zich daartegen onderscheidt. Dit helpt je om je verkoopgesprekken gerichter te voeren en top-of-mind te blijven bij de bezoekers als ze een vergelijking moeten maken.

5. Training van personeel

Zorg ervoor dat uw personeel voorbereid is op de beursdeelname, zodat zij professioneel overkomen en goed in staat zijn om uw producten of diensten te presenteren.

6. Follow-up acties

Na de beurs is het belangrijk om snel te volgen-up met de mensen die je hebt ontmoet. Stuur een bedankje en vraag of ze geïnteresseerd zijn in verdere besprekingen of een afspraak. Dit helpt om de band te behouden en om je bedrijf te houden in het achterhoofd bij potentiële klanten..

7. Analyseer je resultaten

Na de beurs, analyseer hoe je beursdeelname is verlopen. Noteer hoeveel bezoekers je hebt gehad, welke producten of diensten het meest interessant waren voor bezoekers, welke contacten je hebt opgedaan en of je doelen zijn bereikt. Dit helpt je om te evalueren hoe effectief je beursdeelname was en welke verbeteringen je kunt aanbrengen voor de volgende keer.

8. Maak gebruik van sociale media en nieuwsbrieven

Gebruik sociale media om je beursdeelname te promoten en om contact te houden met mensen die je hebt ontmoet. Dit kan helpen om je bereik te vergroten en om mensen te bereiken die je niet hebt kunnen spreken op de beurs.


9. Verzamelen van leads

Stel een systeem op om leads te verzamelen, bijvoorbeeld door het gebruik van een tablet of laptop, lead-capturing formulieren, etc. Dit is ook de ideale gelegenheid om emailadressen en likes te verzamelen voor uw social media accounts en nieuwsbrieven. 

 

Aan de slag met e-mailmarketing | UP-TO-DATE WebDesign

Aan de slag met e-mailmarketing

10. Training van personeel

Zorg ervoor dat uw personeel voorbereid is op de beursdeelname, zodat zij professioneel overkomen en goed in staat zijn om uw producten of diensten te presenteren.

11. Reis- en accommodatie-arrangementen

Maak reis- en accommodatie-arrangementen voor uw personeel en zorg ervoor dat alles op tijd geregeld is. Je medewerkers moeten ontspannen en gemotiveerd aan de beurs deelnemen.

12. Lever een sterk product of dienst

Het allerbelangrijkste is om een sterk product of dienst te leveren. Hiermee kunt u laten zien waarom klanten bij u moeten zijn en kunt u hen overtuigen om te investeren. Bedenk hoe u dit op een unieke manier kunt presenteren en hoe uw product of dienst de problemen van de klant op een efficiënte manier oplost.

 

Val op met 360° beelden in Google en Facebook | UP-TO-DATE WebDesign

Val op met 360° beelden in Google en Facebook

Onthoud dat deelname aan een beurs veel tijd en middelen vergt, maar dat het zich zal vertalen naar nieuwe klanten en groei voor uw bedrijf. Door een goede voorbereiding, gerichte planning en effectieve follow-up acties, kun je ervoor zorgen dat je het meeste uit je beursdeelname haalt.

 

Website laten maken | 100% in Google | UP-TO-DATE WebDesign

Website laten maken? Wij maken uw website 100% met Google diensten & automatiseren al uw social media en nieuwsbrieven met onze app.

Aanbevolen voor jou

Start gericht online te communiceren met je (nieuwe) klanten

Wacht niet enkel tot je gevonden wordt maar communiceer online rechtstreeks met je doelgroepen op je site, blog, social media en per mail.

Maak een afspraak

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Wat anderen over ons zeggen

NIEUW: UP-TO-DATE MY BUSINESS

Makkelijker, sneller & veiliger kan niet meer!

Ontdek onze nieuwe app waarmee je altijd & overal je (nieuwe) klanten kan bereiken met 1 klik. Tegelijk op je blog, site, social media & per mail.

Ontdek Meer

Referentieblogs

BEKIJK ALLES   >>

In de kijker

Updates

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

WEBSITE LATEN MAKEN?​​​​​​​​​​​​​​

Kies voor een Smart-Site, 100% in Google

Een Smart-Site maakt het gemakkelijk om automatisch up-to-date te blijven met je klanten en overal aanwezig te zijn.

Maak een afspraak